Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"Yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin Türkiye’ye, özellikle de ekonomiye büyük güç katacağını düşünüyorum" - "Ankara'nın özellikle uzay, havacılık ve yazılım gibi sektörlerde, Türkiye'ye liderlik edeceğine inanıyoruz"

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin Türkiye'ye, özellikle de ekonomiye büyük güç katacağını düşünüyorum." dedi.

Özlü, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen sanayileşme ve Ar-Ge konulu toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin ve şehirlerin gelişiminde sanayicilerin çok önemli rolü bulunduğunu söyledi.

Ankara'nın bu açıdan çok iyi bir örnek teşkil ettiğini belirten Özlü, aynı zamanda bir sanayi ve üretim şehrine dönüşen başkentten, geçen yıl 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Ankara'da ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürünlerin üretimi için çok önemli fırsatlar olduğunu ifade eden Özlü, "Ankara'nın özellikle uzay, havacılık ve yazılım gibi sektörlerde, Türkiye'ye liderlik edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Özlü, sanayide daha nitelikli üretime geçmek ve daha fazla katma değer oluşturmak için Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım gibi konulara yoğunlaştıklarını söyledi.

Özel sektörün daha fazla Ar-Ge harcaması yapması için destek bütçelerini artıracaklarını bildiren Özlü, Ar-Ge projelerinin ticarileşmesine ise çok daha özel ve yoğun bir gayret göstereceklerini kaydetti.

Yüksek teknolojiye geçişin daha fazla ihracat, kar, gelir, yatırım ve tasarruf anlamına geldiğini ifade eden Bakan Özlü, bu nedenle, Ar-Ge ve yenilik eko-sistemini sürekli güçlendirdiklerini belirtti. Özlü, bu yıl hayata geçirdikleri Ar-Ge Reform Paketi ile bu yönde çok kapsamlı eylemleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Sanayicilerden, üniversitelerle çok daha yakın iş birliği içinde olmalarını isteyen Özlü, özellikle TÜBİTAK desteklerinde, üniversite-sanayi iş birliği içinde gerçekleşen projelere daha yüksek oranda destek verildiğini vurguladı.

Türkiye'nin, 15 Temmuz gibi şiddetli bir hadiseye rağmen yoluna emin adımlarla ilerlediğini belirten Faruk Özlü, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süreçte, doğal olarak, çok sıcak ve yoğun bir gündem yaşandı, ancak biz bu gündem nedeniyle, esas gündemimizi unutmadık. Bizim esas gündemimiz, her zaman iş, ekmek, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam oldu. Bu amaçla, reform niteliğindeki birçok önemli yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Bütün bu çalışmalarımızın sizler için çok önemli olduğunu biliyoruz. Sizlerin, bu konularda bizden çok şeyler beklediğinizi biliyoruz. İnşallah, bütün bu kritik konularda, sizlerin azami derecede memnun olacağınız sonuçlar elde edeceğiz.

Bütün bunlar hayata geçerken, Türkiye'deki sistem tartışmalarına da olumlu bir şekilde nokta koyabilirsek, Türkiye'nin zirveye çıkacağına inanıyorum. Yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin Türkiye'ye, özellikle de ekonomiye büyük güç katacağını düşünüyorum. İş dünyamızın ve sizlerin de bu sürece sahip çıkacağınızı ve destekleyeceğinizi biliyorum."

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin de Bakan Özlü'nün ziyaretinin sanayicilere moral verdiğini, motive ettiğini söyledi.

Yaptıkları yeni yatırımlarla Ankara'ya ve ülkeye daha fazla katkı vermeyi amaçladıklarını dile getiren Gültekin, bu amaçla katma değeri yüksek ve Ar-Ge'ye dayalı üretimi artırmayı hedeflediklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :