Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"By Lock ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni deşifreler ortaya çıkıyor, belirleniyor. Bununla daha çok güvenlik kuvvetlerimizin bilişimle ilgili birimleri üzerinde çalışıyor"- "Bizim açımızdan bilimsel bir şey söz konusu değil. Şu anda güvenlik kuvvetleri

ÇORUM (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının iletişim sağladıkları ByLock programı ile ilgili, "By Lock ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni deşifreler ortaya çıkıyor, belirleniyor. Bununla daha çok güvenlik kuvvetlerimizin bilişimle ilgili birimleri üzerinde çalışıyor." dedi.

Bakan Özlü, Çorum Belediyesini ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FETÖ mensuplarının iletişim sağladıkları By Lock programıyla ilgili değerlendirilmesi sorulan Bakan Özlü, ByLock ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

"Yeni deşifreler ortaya çıkıyor, belirleniyor" diyen Özlü, daha çok güvenlik kuvvetlerinin bilişimle ilgili birimlerinin bu konunun üzerinde çalıştığını bildirdi. Özlü, "Bizim açımızdan bilimsel bir şey söz konusu değil. Şu anda güvenlik kuvvetlerimizin, istihbarat teşkilatımızın öncülüğünde, koordinasyonunda bu çalışmalar yürüyor. Biz de onlara destek oluyoruz, teknik destek veriyoruz." diye konuştu.

- Doğu ve Güneydoğu Yatırım Teşvik Paketi

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Yatırım Teşvik Paketi ile ilgili son çalışmaları da değerlendiren Özlü, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Söz konusu paketin, özellikle terörden etkilenen 23 ildeki ortamın iyileştirilmesi konusunda faydalı olacağını vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz 23 ilde bir paket hazırladı. Terörden etkilenen 23 ilde ortamın iyileştirilmesi, yıkılan, yakılan şehirlerin onarılması konusunda bir program açıkladık. Ayrıca bu illerde işsizliğin giderilmesi, iş ve istihdam oluşturulmasına ilişkin bir paket açıkladık. Bunlardan birisi de anahtar teslimi fabrika projesidir. Aslında bu bizim hükümetimizin programında var. Geçen seneden beri var. Bu normalde tüm illerde olacaktı ama yoğunlaşan terör hadiseleri sebebiyle 23 ile indirgedik. Bununla ilgili şu anda uygulamadaki usul ve esasları belirliyoruz. Aşağı yukarı tamamlandı. Aynı zamanda bu bölgede yapılacak yatırımların Kalkınma Bakanlığının yapılandırılmasına çalışıyor. Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde yapılmasıyla ilgili bir çalışma ayrıca yürütülüyor. Bu fabrika konusunda da yatırımcılar, il valiliklerine başvuracaklar. Onlar valilikler tarafından değerlendirilecek, sonra bakanlığımıza gelecek. Biz de bunu daha çok istihdam ağırlıklı olarak, daha çok emek yoğun sektörlerdeki yatırımları desteklemek üzere kullanacağız. Bütçemizde paramız var, programımızda var. Bunu uygulama usul ve esaslarının Resmi Gazete'de yayınlanmasının sonra bu hayata geçecek."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :