Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"Türkiye'nin bilimsel ortamının gelişmesi ve teknolojiyi üreten bir ülke haline gelmesi için gayret sarf ediyoruz"

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin bilimsel ortamının gelişmesi ve teknolojiyi üreten bir ülke haline gelmesi için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Özlü, CERN'e (Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi) kabul edilen, dünyadaki ilk tıp öğrencisi Ahmet Serdar Mutluer'i makamında kabul etti.

Bakan Özlü, kabulde yaptığı konuşmada, "Kardeşimizin CERN'e kabul edilmesinden dolayı mutlu olduk ve kendisini tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Türkiye'de bilimin, teknolojinin ve sanayinin gelişmesi için çalışan bir Bakanlık olduğunu bildiren Faruk Özlü, Türkiye'de bilimsel ortamın gelişmesi ve teknoloji üreten bir ülke haline gelmesi için gayret sarf ettiklerini belirtti.

Yurt dışında yaşayan insanların şu anda Türkiye'de olağanüstü hal (OHAL) olmasından dolayı farklı algılarının olduğuna işaret eden Özlü, "Türkiye'de her şey normal, bir kardeşimizi yurt dışına göndereceğiz. Günlük hayatımızda etkilenen bir şey yok. Türkiye 14 Temmuz da nasıl ise bugün de aynı. Biz faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Halkımızın sosyal hayatında bir olağanüstülük yok. OHAL devlette var. Devlet olağanüstü çalışıyor." diye konuştu.

Ahmet Serdar Mutluer de bir tıp fakültesi öğrencisi olarak CERN Nükleer Araştırma Merkezi'nde bir araştırma programına kabul edildiğini anımsatarak, "Bu benim adıma, ülkem adına bir ilkin gerçekleşmesi adına gerçekten mutluluk verici bir olay. Ben, ülkemizde bilimin gelişmesi için yapılan çalışmalar ve hizmetler noktasında değerli büyüklerime teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ülke ve millet olarak zor günler geçirildiğine dikkati çeken Mutluer, bu milletin bir ferdi olarak, millete faydalı ve bu şerefi taşıyacak birisi olarak, bilimin yolunda yaptığı her şeyde bunun sorumluluğunu hissettiğini vurguladı.

Kabul sonrasında Bakan Özlü, Mutluer'e plaket takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :