Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"(Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı) Hepimizin yüreği birlikte atıyor. O nedenle bu ülkeyi sindiremeyecekler. Bu ülkeyi yolundan asla çeviremeyecekler. Bu ülkenin tarih sahnesinde hak ettiği yeri yeniden almasına asla mani olamayacaklar"- "Türkiye,

DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Hepimizin yüreği birlikte atıyor. O nedenle bu ülkeyi sindiremeyecekler. Bu ülkeyi yolundan asla çeviremeyecekler. Bu ülkenin tarih sahnesinde hak ettiği yeri yeniden almasına asla mani olamayacaklar." dedi.

Çilimli Belediyesi tarafından ilçe merkezinde verilen iftara katılan Özlü, burada yaptığı konuşmada, Çilimli'nin memleketi olduğunu ve mübarek gecede hemşehrileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin Atatürk Havalimanı'nda çok acı bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Özlü, "Terörün çirkin yüzünü ne yazık ki bir kere daha gördük. Bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Terör artık her anlamıyla küresel bir sorun haline geldi. Terör yangını artık Batı ülkelerine de sıçradı. Ne yazık ki son birkaç yıl içinde, birçok farklı şehirde, farklı terör örgütlerinin saldırıları yaşandı." diye konuştu.

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde bu tür saldırılar olabildiğini belirten Özlü, şunları kaydetti:

"Ancak bu terör saldırılarına verilen tepkiler, saldırının olduğu ülkeye göre değişiyor. Eğer terör saldırısı Brüksel veya Paris’te olduysa tüm dünyanın dikkatini çekiyor ancak Bağdat’ta veya Musul'da yapılan bir saldırı kimsenin dikkatini çekmiyor. Ülkemizde de bazı çevrelerin terör karşısında çok yanlış bir tavır takındıklarını görüyoruz. Onlar, bir terör saldırısı yaşanınca, 'hükümete yüklenecek bir şey bulduk.' diye adeta seviniyorlar. Devletin yanında değil, terör örgütlerinin yanında saf tutuyorlar. Paris'teki saldırının acısını paylaşıyorlar ama Ankara'daki saldırının acısını paylaşmıyorlar. Brüksel’deki saldırıyla ilgili yayın yasağına saygı duyuyorlar ama İstanbul’daki saldırıyla ilgili yayın yasağını eleştiriyorlar. Ölenlere, yaralı kardeşlerimize, yakınlarına hiç ama hiç saygı duymuyorlar. Ölenlerin, yaralıların resimlerini fütursuzca paylaşıyorlar, yayıyorlar. Bunların kendi ülkelerine karşı neden bu kadar düşmanlık hissi içinde olduklarını anlamak imkansız."

- "Tek Vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak"

Ülkede yaşanan olayları sevinerek karşılayanların olduğunu gördüklerini belirten Özlü, şöyle konuştu:

"Sesleri çok çıkanlara aldanarak, büyük bir çoğunluk olduğunu zannetmeyin. Onlar azdır, çok olan biziz, milletimizdir. Milletimiz, her zaman devletinin yanındadır. Milletimiz, teröre karşı omuz omuzadır ve dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımız her fırsatta dile getiriyor. Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak. İşte bu milletin duygusu ve düşüncesi de budur. Ben işte bu nedenle umut doluyum. Bu milletin her şeye rağmen nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunu görüyorum. Hepimizin yüreği birlikte atıyor. O nedenle bu ülkeyi sindiremeyecekler. Bu ülkeyi yolundan asla çeviremeyecekler. Bu ülkenin tarih sahnesinde hak ettiği yeri yeniden almasına asla mani olamayacaklar."

- Başkanlık sistemi

Türkiye'nin yoluna güçlü adımlarla devam edeceğini vurgulayan Özlü, "Türkiye, daha güçlü bir demokrasi haline gelecek. Türkiye, başkanlık sistemine geçerek, çok daha etkin bir yönetim modeline kavuşacak. Türkiye, dün açılışını yaptığımız Osman Gazi Köprüsü gibi yeni ve dev yatırımlarla gücüne güç katmaya devam edecek. Türkiye’de yaşayan herkesin işi, aşı, ekmeği büyüyecek." ifadelerini kullandı.

- Türkiye ekonomisi

Türkiye ekonomisinin gerçekten de çok güçlü dinamiklere sahip olduğuna işaret eden Özlü, şöyle devam etti:

"Bakınız, çevremizde çok yoğun bir türbülans ortamı yaşanıyor. Buna rağmen, Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Mayıs ayında ithalatımız yüzde 3,8 oranında azaldı. İhracatımız ise yüzde 9,6 oranında arttı. Ekonomimizin bu gücünü daha da artıracağız. Çok daha rekabetçi, yenilikçi, yüksek katma değerli bir reel sektör oluşturacağız. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim çalışmalarımız, ekonomimizin kaderinde çok belirleyici olacak. Türkiye, artık teknoloji üretecek ve dünyaya teknoloji ihraç edecek."

İftara Vali Ali Fidan, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :