Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"(Zeytin Dalı Harekatı) Kahraman askerlerimiz, sınırlarımızı tehdit eden teröristlere karşı, destan yazıyorlar. Haklı ve meşru davamızı, her koşulda savunacağımızı, herkes çok iyi bilmelidir"- "Türkiye, içerideki hainler ya da dışarıdaki maşalar tarafında

HATAY (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Kahraman askerlerimiz, sınırlarımızı tehdit eden teröristlere karşı, destan yazıyorlar. Haklı ve meşru davamızı, her koşulda savunacağımızı, herkes çok iyi bilmelidir." dedi.

Özlü, partisinin Defne İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde kongrelerinin büyük bir coşku ve kardeşlik içinde devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin bütün renklerini ve birikimlerini temsil eden bir parti olduklarını belirten Özlü, "Bugün Defne'de aynı heyecan ve coşku içinde kongremizi yapıp 2019'a hazırlanacağız. Parti kongrelerinin, ayrışmanın değil, birlikteliğin kuvvetlendiği, heyecanın yenilendiği, kardeşlik bağlarının güçlendiği platformlar olduğunu AK Parti gösteriyor. Diğer illerimizde ve ilçelerimizde olduğu gibi inşallah Defne kongremizde de bu geleneği sürdüreceğiz." diye konuştu.

Daha güçlü Türkiye için tek ses, tek nefes, tek vücut olarak yollarına devam edeceklerini vurgulayan Özlü, şöyle devam etti:

"Çünkü Türkiye'nin, bu birlik ve bütünlüğe, bu kardeşliğe kenetlenmeye ihtiyacı var. İçeriden ve dışarıdan her türlü saldırıya uğrayan ülkemizin, bu saldırıları bertaraf edecek güçlü, başı dik bir şekilde yürümeye ihtiyacı var. Önüne büyük hedefleri koymuş bir siyasi iradeye, o hedefe varmak için hiçbir engelden yılmayan siyasi kadrolara ihtiyacı var. İşte o birlik ve beraberliğin adresi, AK Parti'dir, bizim partimizdir. Başı dik, güçlü iktidar, AK Parti iktidarıdır. Hiçbir engelden yılmayan kadrolar, AK Parti kadrolarıdır. Bu yüzden, milletimizin ve devletimizin geleceği için bütün AK Parti'lilerin sorumluluğu çok büyüktür. Türkiye, içerideki hainler ya da dışarıdaki maşalar tarafından dize getirilecek bir ülke değildir."

- Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatının devam ettiğini hatırlatan Özlü, "Kahraman askerlerimiz, sınırlarımızı tehdit eden teröristlere karşı, destan yazıyorlar. Haklı ve meşru davamızı, her koşulda savunacağımızı, herkes çok iyi bilmelidir. Egemenlik hakkımızı, sınırlarımız içinde veya dışında, canımız pahasına da olsa savunacağımızı herkes anlamalıdır. Kararlılığımızdan sapmadan, tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Özlü, 2019 seçimlerinin, Türkiye için bir dönüm noktası olacağını vurguladı. Türkiye'nin bölgesel güç, küresel bir oyuncu olduğunu belirten Özlü, dolayısıyla büyük Türkiye hedefine yürürken en önemli virajın 2019 seçimleri olacağının altını çizdi.

Özlü, AK Parti'nin her ferdine, her zamankinden çok daha önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Kapı kapı, ev ev, sokak sokak dolaşıp haklı davalarını anlatacaklarını ifade eden Özlü, "İnşallah 2019'da, hep birlikte büyük bir zafere daha imza atacağız." diye konuştu.

- "Her kesimi kucakladık"

AK Parti'nin, ilk günden bu güne ırk, dil, din, etnik köken, mezhep ayrımı gözetmeden tüm Türkiye'nin partisi olduğunu anlatan Özlü, şöyle devam etti:

"Her kesimi kucakladık. Bütün vatandaşlarımızı eşit gördük. Bazı partiler gibi ne bölgecilik ne de mezhepçilik yaptık. İşte bu kucaklayıcı politikalarla, şükürler olsun ki tüm Türkiye'yi AK Parti rengine boyadık. İnsanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, vatandaşlarımızın hepsini kucaklamaya devam edeceğiz. Çünkü biz, kimliklere ve aidiyetlere değil, insana aşığız."

Belediye başkanlıkları AK Parti'de olmayan illerde hizmet eksikliği olduğuna işaret eden Özlü, "Tabirimi mazur görün, bu illerin geri kaldığını görüyorum. Yani caddeleri, sokakları, parkları gerçekten iyi değil. Örnek vermek istemiyorum o illeri rencide etmek istemem ama belediye başkanlıkları bizde olmayan illerde sıkıntı var, hizmette eksiklik, zayıflık var." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Hatay'la ilgili bakanlıklarının sorumluluğuna giren alanlarda özel ayrıcalık, pozitif ayrımcılık yapılması konusunda talimatı olduğunu anlatan Özlü, bunların arasında KOSGEB kredileri ve sanayi sitelerinin sorunları bulunduğunu kaydetti.

- Bakan Özlü'den kentteki sanayi sitelerine müjde

Özlü, daha sonra Narlıca Mahallesi'nde yapımı devam eden Antakya Mobilyacılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti.

Buradaki yatırımcılarla bir süre sohbet eden Özlü, onların sorun ve önerilerini dinledi.

Hatay Mobilyacılar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Doğru'nun devletin sanayi sitelerine verdiği üst yapı kredisinin yükseltilmesi talebine ilişkin Bakan Özlü, yüzde 60 olan kredi limitini yüzde 70'e çıkaracaklarının müjdesini verdi. Özlü, bu kapsamda üst yapı kredisinden Reyhanlı Sanayi Sitesi ve Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'ndeki işletmelerin de faydalanacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :