Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"Yeni sistemle, girişimcilerin ve yatırımcıların daha fazla iş kurdukları, yatırım yaptıkları, fabrika açtıkları bir Türkiye'ye kavuşacağız"- "Hem mevcut esnafımızın ve KOBİ'lerimizin hem de yeni iş kuranların her zaman yanında olacağız. Referandum sonras

BURSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yeni sistemle, girişimcilerin ve yatırımcıların daha fazla iş kurdukları, yatırım yaptıkları, fabrika açtıkları bir Türkiye'ye kavuşacağız." dedi.

Özlü, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (BESOB) girişimcilik sertifikası dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda, milletin girişimcilik eğitimlerine gösterdiği yüksek teveccühün, gelecek adına kendisini çok umutlandırdığını söyledi.

Ülke olarak girişimci ruhlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özlü, "Girişimciler, adetlere, alışkanlıklara, ezberlere, klişelere takılıp kalmayan özgür bireylerdir. Girişimciler, yeniliklere açık cesur insanlardır. Girişimci, çevrenin ne dediğine aldırmaz, işin doğrusunu araştırır, aklına ve mantığına göre karar verir. Bunlar, aslında hepimizin sahip olması gereken meziyetler." diye konuştu.

Özlü, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 18 maddenin içeriğine bakılarak oy verilmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Önümüze bir sandık koyulacak ve elimize bir oy pusulası, bir de mühür verilecek. Kararımız ne olacak, kararımızı ne belirleyecek? Korkulara, tehditlere, baskılara göre mi oy vereceğiz, umuda ve cesarete göre mi oy vereceğiz? Mevcut statükoyu sahiplenmeyi mi tercih edeceğiz, yeniye ve yeniliğe yelken açmayı mı tercih edeceğiz? Yalan bilgilere, yanlış propagandalara, kuru iftiralara bakarak mı oy vereceğiz, yoksa şu 18 maddenin içeriğine bakarak mı oy vereceğiz?"

Kamu hizmetlerinin hızı ve kalitesinin arttığına işaret eden Özlü, "Bu dönemde, ülkemiz her alanda çok büyük bir mesafe kaydetti. Şimdi hepimizin cevaplaması gereken soru şudur; Türkiye, burada dursun mu, yoksa yoluna daha hızlı ve daha emin adımlarla devam mı etsin? Elbette hepimiz, Türkiye'nin daha hızlı büyümesini ve gelişmesini istiyoruz. Bu nedenle 16 Nisan'da tüm kalbimizle 'evet' diyeceğiz." dedi.

Erken seçimlere, koalisyon dönemlerine, yürütmedeki iki başlılığa son vereceklerini aktaran Özlü, bugün ve yarın, daha iyi, daha etkin, daha başarılı yönetilen bir ülke inşa edeceklerini dile getirdi.

- "Referandum sonrasında çok sayıda yeni yatırım yapılacak"

"Güven ve istikrarın olmadığı yerde bırakın yeni iş kurmayı mevcut bir işi sürdürmek bile zorlaşır." diyen Özlü, şöyle devam etti:

"Yeni sistem bu yüzden çok önemli. Zira yeni sistemle, girişimcilerin ve yatırımcıların daha fazla iş kurdukları, yatırım yaptıkları, fabrika açtıkları bir Türkiye'ye kavuşacağız. İnsanımızın geleceğe umutla baktığını biliyoruz. Bakınız, 2010 yılından bugüne kadar 600 bine yakın kardeşimiz KOSGEB'in girişimcilik eğitimlerinden yararlandı ve sertifika aldı. Bu gerçekten muazzam bir rakam. Girişimcilik eğitimlerini alanlar, iş kurmak için KOSGEB'ten destek de alabiliyorlar. Bu desteği, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi şeklinde veriyoruz. Bugüne kadar 31 binden fazla girişimcimiz, bu destekten yararlanarak kendi işinin patronu oldu. Girişimcilere yönelik desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Hem mevcut esnafımızın ve KOBİ'lerimizin hem de yeni iş kuranların her zaman yanında olacağız. Referandum sonrasında Türkiye'de çok sayıda yeni yatırım yapılacak, yeni iş yeri açılacak."

Özlü, konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını verdi.

Bu arada, tören öncesinde tarihi Kapalı Çarşı'yı gezen Bakan Özlü, daha sonra Orhangazi Parkı'nda CHP İl Başkanlığı tarafından oluşturulan "Hayır" standını ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :