Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"Anayasa değişikliği çok büyük önem taşıyor. Özellikle CHP’nin bu değişiklikten neden kaçtığını anlamak mümkün değil. Tek sebep, milletten ve sandıktan korkmaları olabilir" - "Sistemi değiştirirsek çok daha hızlı ilerleriz. Bu sistemde bir gidiyorsak, yen

SİNOP (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Anayasa değişikliği çok büyük önem taşıyor. Özellikle CHP'nin bu değişiklikten neden kaçtığını anlamak mümkün değil. Tek sebep milletten ve sandıktan korkmaları olabilir." dedi.

AK Parti Sinop İl Başkanlığının Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Özlü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana her geçen gün ileriye gittiğini söyledi.

Özlü, AK Parti iktidarı döneminde kamunun borç yükünün azalarak, istihdam ve ihracatın arttığını, bütün şehirlere yollar, tüneller, barajlar, hastaneler ve okullar yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin bu değişimini hazmedemeyen çevreler olduğunu vurgulayan Özlü, "Kendini devletin sahibi zanneden bir grup, yönetimin millete geçmiş olmasını hala kabullenemediler. Eskiden Türkiye'ye her istediklerini yaptıran bazı dış odaklar, Türkiye'nin artık bağımsız, özgür, dik ve dirayetli bir ülke olmasını içlerine sindiremediler. Bunun için Türkiye'yi durdurmak istiyorlar." diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye'nin arkası kesilmeyen bir taarruz silsilesiyle karşı karşıya olduğunu, özellikle Gezi olaylarından bu yana adeta bir istiklal mücadelesi verildiğini dile getiren Özlü, "Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin feraseti sayesinde bu girişimlerin hepsini püskürttük. Çünkü bizler, yeniden dünyada söz sahibi olan bir ülke olmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

- "Biz her alanda düşük standartları olan bir ülkeydik"

Özlü, AK Parti dönemiyle düşük seviyelerden orta seviyelere doğru bir geçiş yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Şimdi yüksek standartlara doğru ilerlemek istiyoruz. Bunun için gereken her şeye sahibiz. Bunun için gereken potansiyele fazlasıyla sahibiz ancak bu potansiyelin daha iyi açığa çıkmasını sağlayacak bir sisteme, bir yönetim modeline ihtiyacımız var. Peki, mevcut sistemle yolumuza devam edemez miyiz? Mevcut sistemle ilerleyemez miyiz? Elbette ilerleriz. Hele hele Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ayaktayken elbette ilerleriz ancak sistemi değiştirirsek çok daha hızlı ilerleriz. Bu sistemde bir gidiyorsak yeni sistemle on gideriz. Önümüze çıkarılan engelleri çok daha süratli bir şekilde aşarız."

- "Türkiye’yi bir daha bu durumlara düşürmemek lazım"

Türkiye'de geçmiş dönemlerde görev yapan cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan sorunlardan örnekler veren Özlü, yeni sistem sayesinde artık bu sorunların tamamen tarihe gömüleceğini söyledi.

Milletin oyunun yarısından bir fazla alanın ülkeyi yönetmeye hak kazanacağını vurgulayan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yürütme kendi işini yapsın, yargı ve yasama kendi işini yapsın. Eğer bunu başarabilirsek hem bugün ülkeye güç katarız hem de yarın ortaya çıkabilecek riskleri bertaraf ederiz. Bize tuzak kurmak isteyenlere tuzak kurabilecekleri bir alan bırakmamış oluruz. İşte anayasa değişikliği bu açıdan büyük önem taşıyor. Özellikle CHP'nin bu değişiklikten neden kaçtığını anlamak mümkün değil. Tek sebep milletten ve sandıktan korkmaları olabilir. Kendilerine güvenmiyorlar. 'Bu millet bizi seçmez' diyorlar."

Bakan Özlü, referanduma iki aylık bir süre olduğunu, bu süre zarfında AK Parti'nin tüm teşkilatlarıyla vatandaşa yeni sistemi anlatacağını ve 16 Nisan'da sandıklardan fazlasıyla "evet" oyu çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :