Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Kocaeli'nde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Kocaeli'nde

Bakan Işık: (2)

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, açıklanan işsizlik oranına ilişkin, "2014 yılı işsizlik rakamı yüzde 9,9 olarak açıklandı. Tabii burada 2 temel sebep, çevremizde gelişen olayların ihracatımız üzerindeki olumsuz etkisi işsizlik rakamlarına bir miktar yansıdı. Diğer faktör de özellikle iş gücüne katılım oranı hızla artıyor" dedi.

Işık, Gölcük Adalet Sarayı binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hedeflerinin Türkiye'yi 2023 hedefleri doğrultusunda dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına sokmak olduğunu belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "İşgücü İstatistikleri, 2014" verilerini değerlendiren Işık, şunları söyledi:

"2014 yılı işsizlik rakamı yüzde 9,9 olarak açıklandı. Tabii burada 2 temel sebep, çevremizde gelişen olayların ihracatımız üzerindeki olumsuz etkisi, işsizlik rakamlarına bir miktar yansıdı. Diğer faktör de özellikle iş gücüne katılım oranı hızla artıyor. Artık gençlerimiz daha fazla özellikle genç kızlarımızın iş hayatına katılma arzusu çok daha arttı. Bu çok sevindirici bir şey. Artık kızlarımızın erkekler kadar çalışma arzusunda bulunması ve iş hayatına katılması bizi gerçekten sevindiriyor."

Işık, 2013 yılının aralık ayından, geçen yılın kasım ayına kadar 2 milyon 12 bin gencin iş hayatına katıldığını ifade ederek, "Bu belki bizim ölçeğimizde hiçbir ülkede olmayan bir rakam. Biz bu gençlerimizin 1 milyon 413 bin tanesine iş bulmuşuz. Bu yüzde 5,5 gibi ulaşılması güç bir rakam ama iş gücüne katılım arttığı için de maalesef işsizlik rakamlarında bir miktar artış gözlüyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle yapısal dönüşüm programlarıyla ortaya koyacağımız performansla işsizlik rakamlarını önce stabil hale getireceğiz, ondan sonra da düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Işık ve diğer protokol üyeleri, adalet sarayının temel atma butonuna bastı.

Temel atılmasının ardından Işık, Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı