Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Kocaeli'de:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Kocaeli'de:

"Hükümetin kurulması başarılırsa ülkemiz kazançlı çıkacak. Bu başarılmazsa o zaman bir emaneti milletimize tekrar iade etmek, milletimizin hakemliğine başvurmak da kaçınılmaz olacak. Bunun anlamı bir seçim daha yaşayabiliriz"- "Armudun sapıydı, üzümün çöp

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Hükümetin kurulması başarılırsa ülkemiz kazançlı çıkacak. Bu başarılmazsa o zaman bir emaneti milletimize tekrar iade etmek, milletimizin hakemliğine başvurmak da kaçınılmaz olacak. Bunun anlamı bir seçim daha yaşayabiliriz" dedi.

AK Parti Gebze İlçe Teşkilatının Hünkar Çayırı'nda düzenlediği iftara katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, ramazanın İslam dünyası ve insanlığının kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Gebze'de 7 Haziran seçimlerinde partisinin yüzde 49,1 oy aldığını anımsatan Işık, ilçe teşkilatının ortaya koyduğu gayretten dolayı memnuniyetini dile getirerek partililere teşekkür etti.

Millet iradesinin kendileri için önemli olduğunu belirten Bakan Işık, demokrasilerde milli irade dışında bir şey tanımadıklarını ifade ederek "Millet iradesi nasıl tecelli ettiyse de ona uygun davranmak hepimizin görevidir. Milletimiz 7 Haziran seçimlerinde hiçbir partiye tek başına hükümet kurma yetkisi vermedi. Bütün partilere bir araya gelerek ülkeyi hükümetsiz bırakmama görevi vermiş oldu. AK Parti olarak ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Ülkenin bir an önce hükümete kavuşması için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını söyleyen Işık, şöyle devam etti:

"Aynı anlayışı diğer partilerden de bekliyoruz. Armudun sapıydı, üzümün çöpüydü gibi bahanelere sığınmak yerine uzun süreli, sürdürülebilir bir koalisyon hükümeti için bütün partiler taşın altına elini koymak durumundadır. AK Parti olarak bir hükümetin kurulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hükümetin kurulması başarılırsa ülkemiz kazançlı çıkacak. Bu başarılmazsa o zaman bir emaneti milletimize tekrar iade etmek, milletimizin hakemliğine başvurmak da kaçınılmaz olacak. Bunun anlamı bir seçim daha yaşayabiliriz. Gebze teşkilatımızın eğer gidersek yeni bir seçimde 7 Haziran'da gösterdiği başarıyı arttırarak yine ortaya koyacağına inanıyorum."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nde hayatın gelecek yıl başlayacağını, proje tamamlandığında 50 binin üzerinde nitelikli gencin iş imkanına kavuşacağını ifade ederek "Daha güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz, ülke için üretmeye devam ediyoruz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı