Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık:

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık:

"Özellikle dikkat ettiğimiz nokta, toplumu bütünüyle kalkındırmak. Birilerinin daha zengin, birilerinin daha fakir olduğu bir ülke istemiyoruz"

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, toplumu bütünüyle kalkındırmaya özellikle dikkat ettiklerini belirterek, "Birilerinin daha zengin, birilerinin daha fakir olduğu bir ülke istemiyoruz" dedi.

Karamürsel ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Işık, ülke refahını arttırmayı hedeflediklerini, Türkiye'nin mümkün olan en iyi gelir düzeyine ulaşması için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de 12 yılda refahın arttırılması konusunda önemli başarılar elde ettiğini kaydeden Işık, kişi başına düşen milli geliri 3 bin 300 dolardan 10 bin 500 dolar seviyesine çıkardıklarını anımsattı.

Işık, ülkedeki istikrarın sürmesiyle kişi başına düşen milli gelirin 12 bin 275 dolar seviyesini aşacağına dikkati çekerek, "Bu, bizim temel önceliğimizdir. Özellikle dikkat ettiğimiz nokta, toplumu bütünüyle kalkındırmak. Birilerinin daha zengin, birilerinin daha fakir olduğu bir ülke istemiyoruz. Şükürler olsun, 2002'den bugüne kadar gelir dağılımını düzelten nadir ülkelerden bir tanesi Türkiye. Arzu ettiğimiz noktada mıyız? Değiliz ama gidişatımız iyi yönde, eğer istikrar sürerse bu noktada hızla mesafe alacağız" şeklinde konuştu.

- "Türkiye'yi namerde muhtaç hale düşürmemek en temel önceliğimiz"

Işık, iktidara geldikleri günden beri emeklilerin maaşlarını seyyanen zamlarla arttırmak için çalıştıklarını vurguladı.

İkinci temel önceliklerinin devletin itibarını yükseltmek olduğunu aktaran Işık, IMF'ye borcu ödediklerini, tekrar IMF reçeteleriyle yönetilen ülke olmak istemediklerini söyledi.

Işık, "Türkiye'yi namerde muhtaç hale düşürmemek en temel önceliğimiz" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle ekonomide dışa bağımlı olmak istemiyoruz. Enerjide dışa bağımlıyız, mecburen enerjinin yüzde 85'ini ithal ediyoruz. Biz de enerjide yerli teknolojileri geliştirdik. İlk milli rüzgar türbinimizin lansmanını yaptık. Güneş enerjisinin teknolojisini Türkiye'de yapmak istiyoruz. Düşük kalorili kömürlerimizin termik santrallerde çevreye zarar vermeden kullanılmasıyla petrole, doğalgaza bağımlılığımızı azaltmak için çalışıyoruz. Diğer yandan da nükleer enerjiye yatırım yapıyoruz. Paris'in etrafında 6 nükleer santral çalışıyor, kimsenin gıkı çıkmıyor. 

'Türkiye'de 2 nükleer santral yapılacak' diye kıyamet kopuyor. Bütün bunları yerli teknolojiyle yapmanın gayreti içindeyiz."

- "Türkiye, koalisyonlarla kan kaybetti"

Savunma sanayisi alanındaki yerli teknolojik ürünler hakkında da bilgi veren Işık, Fatih Sultan Mehmet'in torunlarına tüfeği yabancı lisansla üretmenin yakışmayacağını vurguladı.

Fikri Işık, kendilerinden önceki iktidarların tek yerli tüfek dahi yapmadığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Türkiye, istikrarını sürdürsün. Türkiye, tek parti dönemlerinde şaha kalktı ama koalisyon dönemlerinde de biriktirdiklerini tüketti. Dünya çok hızlı büyüdüğü dönemlerde Türkiye, koalisyonlarla kan kaybetti. Son dönemlerde birileri maalesef koalisyon dönemlerini özlemiş. Pijamayla, spor kıyafetle başbakan karşılamayı özlemiş. Onlar istiyorlar ki görevi teslim alan başbakan önce bize gelsin. Evlerine gelsin, hangi bakanlığa kim gidecek, onlarla konuşsun ama demokrasilerde sözün de kararın da sahibi millettir. Sizin oyunuz birilerinin vesayeti için kullanılmasın. Biz 12 yıldır bu konuda çok dikkatli olduk.

Milletin oyunu kimsenin tekeline vermedik. Milletin hakkını hiç kimseye dağıtmadık. Bugün mücadele ettiğimiz kesimlerin başında, özellikle eski Türkiye'den, bankalar, kamu kurumları aracılığıyla kendilerine rant devşiren insanların 12 yılda mahrum kalmaları yatıyor."

"Bazı grupların gazetelerinin manşetlerine bakın, ciddi hazımsızlıkları var" diyen Işık, ülkenin bir daha o günlere dönmeyeceğini, milletin 7 Haziran seçimleri vesilesiyle bu konuda tekrar değerlendirme yapmasını, tek parti iktidarı ve istikrarını sürdürmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı