Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

"(Balyoz davasında beraat kararları) Kişilerin sahte delillerle suçlanması son derece vahimdi,

 ANKARA (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Balyoz Davası'nda verilen beraat kararlarına ilişkin, "Kişilerin sahte delillerle suçlanması son derece vahimdi, beraat kararları sevindirici" dedi. 

Işık, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Balyoz Davası'nda verilen beraat kararlarına ilişkin konuşan Işık, kişilerin sahte delillerle suçlanmasının son derece vahim olduğunu, beraat kararlarını da sevindirici bulduğunu ifade etti. 

Işık, baştan beri tavırlarının 'ümit ederiz suçsuz bulunurlar' şeklinde olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Burada kişilerin sahte delillerle suçlanıyor olmasıdır. Bu, hukuk açısından son derece vahimdi, bu durumun neden olduğunu biliyoruz, devletin içinde yapılanan paralel yapının nasıl sahte delil üreteceğini, mizansenler kurup masum insanları suçlayacağını görmüş olduk. Emniyette yapılanmış, TÜBİTAK'ta TİB'de ve yargıda, diğer bazı kritik devlet yapılarında yapılanmış bir ağ meydana getirmişler. Bir yere sahte delil koyuyorlar, hakim delilin doğruluğunu belirlemek için TÜBİTAK'a gönderiyor, paralel yapıya mensup bilirkişi 'sahte değil' raporu veriyor, sonra hakim karar veriyor. Hakim bazen bunlardan oluyor bazen bunlardan olmayan ama eldeki delile göre, karar verince durum farklı oluyor. Türkiye kritik bir dönem yaşadı, ümit ediyoruz bundan sonra hiçbir paralel yapıya müsaade edilmez ve hukukun dışına çıkılmaz."

- "Muhalefet süt dökmüş kediye dönüyor"

KPSS'de usulsüzlük soruşturmasına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Işık, özellikle ana muhalefetin ucu paralel yapıya dayanan konularda süt dökmüş kediye döndüğünü belirtti.

Işık, muhalefetin KPSS konusu paralel yapıya dayandığında hemen suskunlaştığını gördüklerini vurgulayarak, "Hükümet söz konusu olunca aslan kesiliyorlar, işin ucu paralele dayanınca kör, sağır oluyorlar. Bu toplumda ciddi endişeler oluşturuyor. İddialar ilk ortaya atıldığında muhalefet 'KPSS sınavında yolsuzluk oldu, üzerine gidelim' diyordu. Bunun altından paralel yapı çıkınca süt dökmüş kedi gibiler" ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı