Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor

Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor

Dünyanın en ince hologramı üretildi

ANKARA (AA) - Avustralyalı ve Çinli bilim adamları dünyanın en ince hologramını üretmeyi başardı.

Science Daily'de yer alan habere göre, RMIT Üniversitesi ve Pekin Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde yürütülen çalışmada, üç boyutlu gözlük takmadan görülebilen, saç telinden bin kat daha ince nano-hologram üretildi.

RMIT Üniversitesinden Prof. Min Gu, "Bilgisayar ortamında üretilen mevcut hologramlar, elektronik cihazlar için oldukça büyük. Ancak bizim ultra ince hologramımız bu boyut engellerinin üstesinden gelecek." dedi.

Geniş çaplı kullanıma ve seri üretime elverişli hologramın, basit ve hızlı doğrudan lazer yazma sistemiyle üretildiğine işaret eden Min, "Hologram sistemini günlük hayatta kullanılan cihazlara entegre etmek, bu cihazların ekran boyutunu önemsiz hale getirecek. Üç boyutlu hologram teknolojisi, tıbbi teşhis cihazları, eğitim, veri depolama, savunma ve siber güvenlik gibi birçok alanın şeklini değiştirme potansiyeline sahip. Çalışma, bu alanlardaki devrime yönelik atılmış çok önemli bir adım." diye konuştu.

Bir diğer araştırmacı Dr. Zengyi Yue, "Bu çalışmanın bir sonraki adımı, üç boyutlu hologram görüntülemeyi sağlamak için LCD ekranın üzerine yerleştirilebilecek bükülmez bir film üretmek olacak. Bu aşamada nano hologramımızın piksel boyutunu 10 kat daha küçültmeyi planlıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Zengyi, holografik uygulamalarda çığır açmak amacıyla tüm yüzeylerde kullanılabilen esnek ince filmler üretmek istediklerini sözlerine ekledi.

Çalışmanın, akıllı telefon, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik cihazlarda üç boyutlu hologram teknolojisine kapı araladığı düşünülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :