"Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu Proje Sunum Çalıştayı"

"Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu Proje Sunum Çalıştayı"

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin bir arada çalışması amacıyla "Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu Proje Sunum Çalıştayı" gerçekleştirildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin bir arada çalışması ve araştırma projelerinde görev alması için "Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu Proje Sunum Çalıştayı" düzenlendi.

ERÜ kampüsünden yer alan Betül Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya, 40 öğretim görevlisi ve yaklaşık 80 öğrenci katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme programı kapsamında çalıştay düzenlediklerini söyledi.

Çalıştayda öğrencilere 60'a yakın araştırma projesi sunulacağını ve böylece öğrencilerin ilgilerini çeken projelerde yer almasının hedeflendiğini belirten Poyrazoğlu, şunları kaydetti:

"Araştırmacı öğretim görevlilerinden oluşan Bilim İnsanı Çalışma Grubumuz tarafından hazırlanan projeler ve bu projelerde görev yapmak isteyen öğrencilerimizin buluşturulması hedeflendi. Öğrencilerimize hem bilim insanı olmada yön gösterme hem de araştırmacı ruhlarını geliştirme amacıyla böyle bir etkinlik planladık. Yaklaşık 80 öğrenci bu etkinliğe katıldı, bu beklentimizin çok üstünde bir rakam. Burada ayrıca 40'ın üzerinde öğretim görevlisi bir araya gelip birbirlerine 60 civarında projeyi sunacak. Öğrenciler burada gerçekleştirilecek sunumlarda projelerden bir veya birkaçında projelerin başından sonuna kadar görev alacak. Öğrencilerin araştırma yönünde bilgi ve istekleri artacak. Biz araştırma üniversitelerinden birisi olduk. Bu amaçla öğrencilere bilimin, araştırmanın daha fazla sevdirilmesiyle yola çıktık. Buna benzer etkinliklerin devamı gelecek. Geleceğin bilim adamları Erciyes Ünversitesinden yetişecek. Tüm ana bilim dallarından öğretim görevlisi arkadaşımız var. Bu şekilde ülkemizin bilimsel anlamda ilerlemesine katkımız olacak."

ERÜ Tıp Fakültesi Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halil Ulutabanca ise 2017 yılında Türkiye’de 9 üniversite ile "Araştırma Üniversitesi" seçilme başarısı gösteren üniversitelerinin, hem kendi hem de ülkenin ihtiyacı araştıran ve üreten bilim insanlarını yetiştirmek için çalıştığını vurguladı.

Ulutabanca, öğrencilerin ilgi alanlarına göre proje tercihi yapacaklarını kaydetti.

Çalıştay, projelerin tanıtılmasının ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :