Bilgin ve Aydın, muhtarlarla biraraya geldi

Bilgin ve Aydın, muhtarlarla biraraya geldi

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi. Sivas Belediyesinden yapılan...

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi. 

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilgin ve Aydın, muhtarlarla Muhtarlar Derneği’nde biraraya geldi.

Bilgin, toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlara çalışmalarındaki başarılardan dolayı teşekkür etti. Mahallelerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında güçlü hükumet desteğine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Bilgin, "Belediye Başkanlığımız Mevlana Tüneli'ni 9 Ekim'de ihale edecek. Bu sürecin bu kadar çabuk olma sebebi bu iktidardır. Herkesin siyasi görüşü önemli ancak istikrarın sürmesi ve ilimizin daha iyi hizmet alması için önümüzdeki süreçte, istikrar ve güven adına dua ve destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Aydın da ili muhtarlarla yönettiklerini ve vatandaşların sıkıntılarını birlikte gidermeye çalıştıklarını belirtti. Kentin 65 mahalleden oluştuğunu ve bu mahallelerin altyapı, asfalt, kaldırım çalışmalarını 5 yıla yaydıklarını aktaran Aydın, "Bu yıl en az 15, en fazla 20 mahallemizin çalışmalarını tamamlamayı planladık. Bu doğrultuda önümüzdeki sene de kalanları devam ettireceğiz. Mahallelerin yollarında, asfaltta yama yapmak yerine komple asfalt kaldırım yapıyoruz. Bununla birlikte birçok mahallemizde bölge parkları yapmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 11-12 tane parkımızı tamamladık" açıklamasında bulundu.

Yapımı planlanan önemli projerlerde de somut adımlar atıldığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin kangren olmuş ulaşım sorununu çözecek olan İsmet Yılmaz Bulvarı’nın, bulvar içerisindeki köprü ve Belediye kanalıyla yapılan ilk köprülü kavşağın açılışını cuma günü yapacağız. 14 Ekim tarihinde de Necmettin Erbakan Bulvarı’nın devamı olan Organize Sanayi Bölgesi Yolu’nun açılışını yapacağız. Yapılan bu yolun standartları çok yüksek. Sivas için özel önemli bir proje olan Çöp Depolama Merkezi’nin çirkin görüntüsünü ortadan kaldıran, Sivas Belediyesine şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nin açılışını da 18 Ekim’de gerçekleştireceğiz."

Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Numan Kaya ise muhtarlık müessesesinin önemli bir yere taşındığını belirterek, Aydın'a teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı