Bilgilendirme Toplantısı Seydişehir'de

Bilgilendirme Toplantısı Seydişehir'de

Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve İŞKUR’un birlikte düzenlediği Devlet Destekleri Seydişehir Bilgilendirme Toplantısı, Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti

. Toplantıya Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Konya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, işadamları ve esnaflar katıldı. MEVKA öncülüğünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, İŞKUR, KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) Çalışma Grubu ve Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle organize edilen toplantıda Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü, MEVKA, KOSGEB ve İŞKUR uzmanları kurumlarının teşvik ve desteklerini katılımcılara sundu. Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Seydişehir'de düzenlenen “Bilgilendirme Toplantısının amacının iş adamlarının ve esnafların devlet desteklerinden yararlanmalarını ve ilçeye katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Çağlara göre devletlerin yapısında değiştiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Cumhuriyet kuruluşunda devletçilik yapısı vardı. Şimdi de fertlerin, yatırımcıların kendi ayakları üzerinde durabileceği, devletin yönlendireceği ve destek vereceği bir yapı var. Bu toplantı esnafımızın ve işadamımızın önünü açacağı bir toplantı. Bu programı sadece para kazanma aracı olarak düşünmemek lazım. Küresel güçlerin oyununu bozmak için çok çalışmak gerekiyor. Yalnız kendimiz için değil vatanımızın yükselmesi için de çalışmamız lazım.İlçemizin önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor.

yui.JPG

Üretim noktasında ne yapabiliriz diye düşünmek lazım” dedi. Başkan Tutal, Seydişehir'de Termal tesisinde önümüzde günlerde temelinin atılacağını söyledi. Konya’da ekonomik anlamda ciddi bir potansiyeli olduğunu kaydeden Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan ise: “İlçemizde ekonomik anlamda kalkınması noktasında ciddi adımlar atılacaktır.. Bu toplantının hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu. Daha sonra Mevlana Kalkınma Ajansı Yatırım Uzmanı Mustafa Dinç tarafından bilgiler aktarılırken, cari açığa neden olan ithalat mal birimleri anlatılırken Sanayicilere bina, inşaat, mal ve hizmet biriminde kullanılmak üzere teşvik ve destekler verildiğini ve bu destek ve teşviklerin AR-GE çalışmaları için önemli bir yer tuttuğu konusunda bilgi verildi. Daha sonra toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

-vb.JPG