Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurulu 2. Başkanlığına Sayan Getirildi

Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurulu 2. Başkanlığına Sayan Getirildi

ANKARA (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu 2. Başkanlığına, Kurul Üyesi Ömer Fatih Sayan seçildi.BTK'dan yapılan açıklamada, Kurulun dün...

ANKARA (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu 2. Başkanlığına, Kurul Üyesi Ömer Fatih Sayan seçildi.

BTK'dan yapılan açıklamada, Kurulun dün yapılan toplantısında, boş bulunan Kurul 2. Başkanlığı görevine, Sayan’ın seçilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Sayan, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerini bitirdi.

Yüksek lisansını burslu olarak Almanya Münih Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Haberleşme Mühendisliğinde İnsan Makine Haberleşmesi alanında yapan Sayan, doktorasını İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliğinde Duygusal Zeka Modeli oluşturulması konusunda gerçekleştirdi. Sayan, İngiltere Oxford Üniversitesinde ise diplomasi eğitimi aldı.

Ömer Fatih Sayan, 2007-2014 yıllarında Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulundu, geçen yıl ocak ayında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu üyeliğine atandı.

İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Sayan, evli ve 2 çocuk babası.

Kaynak:Haber Kaynağı