Bilek güreşçisi oldu 42 kilo verdi

Bilek güreşçisi oldu 42 kilo verdi

Dünya Çevre Günü etkinliğinde tanıştığı bilek güreşi sayesinde 130 kilodan 88 kiloya düşen genç, azmiyle örnek oldu- Milli sporcu Yavaş:- "Düzenli beslenme ve spor ile kilo vermeye devam ettim. Şimdi 88 kilograma kadar indim. Bilek güreşi sayesinde hayatı

ESKİŞEHİR (AA) - Dünya Çevre Günü etkinliğinde bilek güreşiyle tanışan Egemen Can Yavaş (20), bu spor sayesinde 130 kilodan 88 kiloya kadar düştü.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla katıldığı 5 Haziran 2013'te düzenlenen bir etkinlikte, bilek güreşi yarışmalarını izleyen Yavaş'ın Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübünün bilek güreşi antrenörü Şener Arslan ile tanışması yaşamını değiştirdi.

Yavaş, bilek güreşi sporuna başlayıp, şampiyonalara katıldı. Bu dönemde hayatını disipline edip, milli takıma seçilen ve mücadele azmine kavuşan genç sporcu, 42 kilo verdi.

- "Öz güven sahibi oldum"

Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinde genetik olarak kilo probleminin olduğunu belirterek, kendisinin genç yaşta 130 kiloya kadar ulaştığını kaydetti.

Lise öğrencisi olduğu 2013 yılında Dünya Çevre Günü etkinliklerine katıldığını ifade eden Yavaş, şöyle konuştu:

"Bir topluluğun içinde insanların bilek güreşi yaptığını gördüm. Etkinlik alanında Şener Arslan hocam ile tanıştım. Bilek güreşine başlamadan önce 130 kiloydum. Bilek güreşine başladım. 'Ağırlık kaldırıp kilo veririm' diye düşündüm. Daha sonra liseler arası bilek güreşi şampiyonasına katıldım. Orada birinci oldum. Bu sporda başarılı olabileceğimi düşündüm. Antalya'da 2014 yılında düzenlenen ve katıldığım ilk Türkiye şampiyonasında üçüncülük elde ettim. Düzenli beslenme ve spor ile kilo vermeye devam ettim. Şimdi 88 kilograma kadar indim. Bilek güreşi ve azmimle kilo verdim. Bu spor kilo vermemde bir kapı açtı. Rekabet ise azmimi körükledi. Bilek güreşi sayesinde hayatıma disiplin geldi. Kilo vermeyle öz güven sahibi oldum. Antrenörüm Şener Arslan sayesinde buralara kadar geldim. Kilo vermek isteyenler de bilek güreşi sporuna başlayabilir."

Yavaş, ailesinin spor yaparak kilo verebileceğine inanmadığına değinerek, kilo verip derece yaptıkça çevresindekilerin de şaşırdığını bildirdi.

Şampiyonalara katılmak için hazırlıklarını sürdürdüğünü anlatan Yavaş, "Bu yıl Türkiye şampiyonu olmayı hedefliyorum. Avrupa şampiyonasında derece yapmayı planlıyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :