Bilecik'te telefonla dolandırıcılık iddiası

Bilecik'te telefonla dolandırıcılık iddiası

İki kız kardeşi telefonla dolandıran şüpheliler, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı

BİLECİK (AA) - Bilecik'te telefonla dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstiklal Mahallesi'nde yaşayan kız kardeşler Ş.A. (80) ve N.A. (76), emniyete başvurarak, kendilerini arayan kişinin "terör örgütlerine hesaplarından para aktarıldığını", "hangi bankalarda ne kadar para" bulunduğunu sorduklarını, bankada bulunan paralarını çekmezlerse terör örgütünün hesabına aktarılacağını ifade ettiklerini bildirdi.

Telefonla arayan kişinin, "Bandaki 89 bin ve 152 bin lira parayı çekin, almaya geleceğiz, para devlet güvencesinde kalacak ve sonra hesaba yatıracağız" dediğini anlatan kardeşler, telaşlandıklarını ve ilk bankadan çektikleri parayı teslim ettiklerini anlattı. Daha sonra olaydan şüphelendiklerini ve durumu "155 Polis İmdat" hattına bildirdiklerini söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin ihbar üzerine, mağdurların yaşadığı evin etrafında güvenlik önlemleri aldığı sırada dolandırıcılar, Ş.A. ve N.A'yı telefonla tekrar aradı. Dolandırıcıların, şahıslardan diğer bankadaki parayı da çekmelerini istediklerini öğrenen ekipler, gerekli tedbirleri alarak çektikleri paraları evin merdiveninde parayı şüpheliye vermelerini istedi. Polis ekipleri, poşet içinde parayı alan R.D'yi (25) merdivenlerden kaçarken suçüstü yakaladı.

Polis, R.D'den, iş birlikçisi olduğu iddia edilen M.S.E.(27) ile telefonda konuşarak yerini öğrenmesini sağladı. M.S.E, Şanlıurfa'dan kiraladığı otomobille kaçabileceği değerlendirilerek güzergahta yapılan çalışma sonucu yakalandı. R.D. ve M.S.E. ifadelerinin ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, 3 bin dolar, bin 900 lira, 7 tuşlu cep telefonu, 6 sim kart ve para çantası ele geçirildi. R.D'nin ifadesinde, Kütahya'da 20 bin lira değerinde altın ve avro, Denizli'de 13 bin avro, bin 700 lira para aldığını itiraf ettiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı