Bilal Erdoğan Konya'da

Bilal Erdoğan Konya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, kayınvalidesiyle birlikte SÜ uygulamalı anaokulunda incelemelerde bulundu

Konya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kayınvalidesi Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Palet Montessori Anaokulu Müdürü Reyhan Uzuner, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu’nda incelemelerde bulunarak burada verilen Montessori Eğitimi hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin ilk Montessori Eğitimi veren ilkokulunu açmayı hedefleyen Reyhan Uzuner, Montessori Eğitimi konusunda Türkiye’deki ilk örneklerinden birinin İhsan Doğramacı Anaokulu olduğu için incelemelerde bulunmaya geldiklerini söyledi. Bilal Erdoğan ise Selçuk Üniversitesi ile bu konuda işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

bilal-erdogan-konyada-(1).jpg
“MONTESSORİ EĞİTİMİNDE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNALIM”
SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve eşi Hatice Gökbel, Bilal Erdoğan’a ziyaretinde eşlik etti. Ziyarete ayrıca TÜRGEV Müdürü Salih Koç, Müdür Yardımcısı Fatma Özcan Taş da katıldı. Bilal Erdoğan, Montessori Eğitimi ve Anaokulu hakkında Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Figen Güleş’ten ayrıntılı bilgi aldı. Eğitimin yapıldığı sınıfları, oyun, sinema ve bilgisayar odalarını, proje ofisini, çocuk mutfağını, oyun bahçelerini ve Montessori Eğitimi’nde kullanılan materyalleri inceleyen Erdoğan, “Her zaman birlikte çalışmaya hazırız. Sürekli olarak iletişimi koparmadan Montessori Eğitimi hakkında fikir alışverişinde bulunalım. Bu eğitimin yaygınlaşması konusunda çalışmalar yürütmek istiyoruz” dedi.
Okulun fiziki yapısı hakkında da bilgi alan Bilal Erdoğan ve Reyhan Uzuner, sınıflarda eğitim alan öğrencilerle sohbet ederek, Montessori Eğitimi verilen sınıfları inceleyerek eğitmenlerden materyaller hakkında bilgi aldı. Anaokulu öğretmenliğinin içten gelerek yürütülecek bir meslek olduğunu söyleyen Bilal Erdoğan, idealist öğretmenlerin bu alanda çalışması gerektiğini ifade etti. Bilal Erdoğan, “İstanbul’da bulunan okullarımızdaki eğitimlerimizle Selçuk Üniversitesi bünyesinde yapılan eğitim ile olan işbirliğini birbiriyle irtibatlandırmak suretiyle çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Hem hem fikir alışverişi boyutunda, hem de uygulamada işbirliği içinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

bilal-erdogan-konyada-(4).jpg
 

“TÜRKİYE VE İNSANLIK İÇİN GÜZEL BİR GELİŞME”
TÜRGEV Palet Montessori Anaokulu’nun Müdürü Reyhan Uzuner ise “Selçuk Üniversitesi’nde Montessori Eğitimi’nin yapıldığını biliyoruz. Biz de İstanbul’da 2 okulumuzda bu eğitimi veriyoruz. Özel bir felsefesi bulunan sistem olduğu için Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşıyor. Bu konuda iyi eğitim almış öğretmenlerle bu eğitimin uygulanması gerekiyor. Bizler Montessori Eğitimi’nin sadece ismen değil düzgün bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. Eğitimli öğretmenler ve özel materyallerle çocukların zihin yapısını, donanımını ve daha birçok yeteneğini ortaya çıkaran bir sistem olduğu için yaygınlaşması, Türkiye için çok güzel bir gelişme olacak” dedi. Montessori Eğitimi konusunda bilgi veren İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Figen Güleş de, “Burada çocukları geliştirmek için verilen eğitimde öğrendiklerini evde uygulayabilmeleri çok önemli. Ailelerin de bu konuda bilinçli olup çocuklara gereken izinleri vermesi gerekiyor. Klasik anaokulu eğitim sisteminden çok farklı olarak çocukların hayallerini geliştirmeye yönelik çalışmalarımızla yeteneklerinin farkına varmalarına yardımcı oluyoruz. Nitelikli Montessori Eğitimi için Konya’nın merkez ilçelerinde bulunan bağımsız anaokulu öğretmenlerine bu eğitimi veriyoruz. Ayrıca Konya’daki 2 bağımsız anaokulu da Montessori Eğitimi’ni okullarında uygulamak istiyor. Bu konuda bizden eğitim alıyorlar” ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise TÜRGEV Palet Montessori Anaokulu’nun çalışmalarını izlediklerini, işbirliği noktasında gerekli çalışmaları başlatmaya hazır olduklarını ifade etti.

bilal-erdogan-konyada-(2).jpg