Bikdeli, Gökbel’i ziyaret etti

Bikdeli, Gökbel’i ziyaret etti

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan da hazır bulundu.

“SELÇUK’UN BİRÇOK ALANDA ÖNDE OLDUĞUNU GÖRDÜM”

Ziyaretinde Büyükelçi Bikdeli, “Dün üniversitenizin kampüsünü görme fırsatım oldu. Edebiyat Fakültesi’nin Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü ve Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nü ziyaret ettim. Gerçekten de birçok alanda üniversitenizin çok önde olduğunu gördüm. Kesinlikle Selçuk Üniversitesi’nin Fars Dili ve Edebiyatı’nda çok önde olması gerekiyor. Mevlana ve Konya bizim için çok önemli. Çünkü İran ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için üniversitelerle olan ilişkilerimizi artırmalıyız. İki ülke arasındaki işbirliğinin asıl altyapısını kültürel ilişkilerin artıracağını biliyoruz” dedi.

“DÜNYANIN TEK ENSTİTÜSÜ BÜNYEMİZDE”

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Hz. Mevlana iki ülke arasında ortak değerlerin en önemlilerinden birisidir. Mevlana’nın Fars dünyası için de ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Dünyadaki ve Türkiye’deki ilk ve tek Mevlana Araştırmaları Enstitüsü üniversitemiz bünyesindedir. Hz. Mevlana ve Mevlevilik ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanında Fars Dili ve Edebiyatı Bölümümüzün olması da İran kültürüne önem verdiğimizin bir göstergesidir. Bunun yanı sıra uluslararasılaşma da bizim için oldukça önemli. İki ülke arasında işbirliğini artırmak için öğrenci değişimi, ortak bilimsel faaliyetlerin yürütülmesi ve bilimsel çalışmaların yapılması bizim açımızdan da son derece önemli. Burada olmanızın da ilişkileri artırma noktasında önemli bir adım olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Önceki gün de Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde inceleme yapan Büyükelçi Bikdeli, Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümünü ve Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nü ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Bikdeli’ye eşlik eden Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Selçuk Üniversitesi hakkında bilgi verirken Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Temizel hem bölüm çalışmaları hem de enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.