Biga’da Geleneksel Okçulukta Konya farkı

Biga’da Geleneksel Okçulukta Konya farkı

Konya Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulubü, Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl 15-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen...

Konya Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulubü, Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl 15-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’nda (ETRAC) Uluslararası Erkekler Sabit Puta 90 metre ve Uluslararası 15 yaş altı Sabit Puta yarışmalarında 2 birincilik 1 de ikincilik elde ederek büyük başarıya imza attı.

Biga Kaymakamı Fatih Genel’in organize ettiği Biga Sancak Beyi Osman Bey adına düzenlenen Geleneksel Okçuluk Festivali ve Avrupa Atlı Okçuluk Yarışmaları Çan Seramik Fabrikalarında misafirlere verilen yemekle başladı. Yarışmalara Bulgaristan, Çin, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İran, Türkmenistan, Kazakistan, Malezya, Singapur, Polonya, Romanya, Slovakya, İspanya, Ukrayna, Pakistan, İngiltere, ABD, Brezilya, Güney Kore, Moğolistan olmak üzere 23 ülkeden 129'u yabancı 447 yarışmacı katıldı. Festival Cumartesi ve Pazar günleri Biga Çınarköprü Köyü mevkiinde Granikos Savaşlarının yapıldığı alandaki çeşitli kategorilerdeki müsabakalarla gerçekleştirildi.

Müsabakalar Bigalı ve çevreden gelen binlerce izleyici tarafından takip edildi. Misafirlere çeşitli ikramlar yapılırken, Biga’nın şöhretli ürün ve sanatları da sergilendi. Ukrayna Kazaklarının sunduğu atlı gösteriler de büyük ilgi gördü. Tüm Çanakkale ve Biga protokolünün yanı sıra ünlü sanatçılar Cüneyt Arkın, Cemal Hünal ve Serdar Kılıç’ta her yıl olduğu gibi yine festivale katılanlar arasındaydı. Ayrıca AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir de festivale katılarak Biga Kaymakamı Fatih Genel ile birlikte birer teşekkür konuşması yaptı.

MÜSABAKALARDA KONYA FARKI

Müsabakalar sonunda, Uluslararası Erkekler Sabit Puta 90 metre birincisi Konya Melikşah Spor Kulübü’nden Hasan Koç, Uluslararası Erkekler Hareketli Puta birincisi Akşehir Selçuklu Spor Kulübü’nden Varol Türkoğlu, olurken Melikşah Spor Kulübü’nden Dilanur Küçüktepe Uluslararası 15 yaş altı Sabit Puta Birinciliğini ve Uluslararası 15 yaş altı Hareketli Puta İkinciliğini Konya’ya kazandırdı.

Şampiyona hakkında bilgi veren Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Koç, “Bu yıl 4.’sü düzenlenen Biga Sancakbeyi Osmanbey Uluslararası Okçuluk Festivalinde Konya Melikşah Spor Kulübü ve Akşehir Selçuklu Spor Kulübünün almış olduğu birincilik madalyaları bizleri gururlandırdı. İnşallah bundan sonraki şampiyonalarda başarılı bir şekilde şehrimizi ve ülkemizi temsil etmek kısmet olur. Bunun için çalışmalarımızı çok daha sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. Bu Muhteşem Organizasyon için Başta Kaymakamımız Sayın Fatih Genel’e, Genel Başkanımız Sayın Sami Genel’e, tüm sponsorlara ve katılımcılara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Üç gün süren Biga Sancak Beyi Osman Bey adına düzenlenen 4. Geleneksel Okçuluk Festivali yarışmalar sonunda;

Uluslararası Erkekler Sabit Puta 90 metre;

1. Hasan Koç / Melikşah Spor Kulübü / Konya

2. Ramazan Şimşek / Talimhane / İstanbul

3. Attila Racz / Macaristan

 

Uluslararası Erkekler Hareketli Puta ;

1. Varol Türkoğlu / Akşehir Selçuklu Spor Kulübü / Konya

2. Marx Tibor / Macaristan

3. Toufik İbrahim Bottos / İspanya

 

Uluslararası 15 yaş altı Sabit Puta;

1. Dilanur Küçüktepe / Melikşah Spor Kulübü / Konya

2. Abdurrahman Bin Şeyh Fuat / Malezya

3. A. Muhammet Ençakar / K.Çekmece / İstanbul

Uluslararası 15 yaş altı Hareketli Puta;

1. Abdurrahman Bin Şeyh Fuat / Malezya

2. Dilanur Küçüktepe / Melikşah Spor Kulübü / Konya

3. Furkan Çap / Okçular Vakfı Tekkesi / İstanbul