Biga'da 2 astsubayın şehit edilmesi

Biga'da 2 astsubayın şehit edilmesi

Astsubaylardan Ömer Yanar'ın cenazesi, Biga'da düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay'a gönderildi

ÇANAKKALE (AA) - Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında şehit olan Jandarma Başçavuş Ömer Yanar'ın cenazesi, Biga'da düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay'a gönderildi.

Yanar'ın cenazesi Bursa Jandarma Bölge Komutanlığında düzenlenen törenden sonra Biga Devlet Hastanesine getirildi. Hastane önünde düzenlenen törende, şehidin eşi Seçil Yanar ile çocukları Ahmet Sina ve Yusuf Tura Yanar taziyeleri kabul etti.

Seçil Yanar, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın taziyesini iletmesi sırasında, "Herkes şehit diyor, inşallah o mertebededir. Bundan sonra babasız olmak, ben ne kadar tamamlasam da çocuklarım için çok zor olacak" dedi.

Biga Müftüsü Eyüp Baldemir'in okuduğu duanın ardından Yanar'ın cenazesi, uçakla Hatay'a gönderilmek üzere karayoluyla Bandırma'ya götürüldü. 

Törene, Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı İsmail Işık, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, 116. Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Timuçin Alper, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Emre Mengi, Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Alper Fırat Polat, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, iş adamları, daire amirleri, emniyet ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

Jandarmaya, Sarnıç köyünde yaşayan Yakup A'nın, eşi Hatice A'ya şiddet uyguladığı ihbarı yapılmış, bunun üzerine köye giden ekipten Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız, aileyle görüşerek kavga eden tarafları sakinleştirmeye çalışmıştı. Evde bulunan ve akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Yakup A'nın pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu Yıldız, olay yerinde şehit olmuştu. Kaçan zanlının yakalanması için köy yakınlarındaki kırsalda operasyon başlatan timde bulunan Jandarma Başçavuş Ömer Yanar da aynı kişinin açtığı ateşle şehit olmuştu. Zanlı, özel harekat timleri tarafından ölü ele geçirilmişti.   

Kaynak:Haber Kaynağı