Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile görüştü

Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile görüştü

WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’nın doğusundaki...

WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’nın doğusundaki gelişmeleri değerlendirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, görüşmede iki lider, Minsk anlaşmalarının güvenlik ve siyasi maddelerinde ilerleme kaydedilmesinin öneminde mutabık kaldı.

Ülkenin doğusunda kötüleşen güvenlik durumuna ilişkin "ciddi kaygılarını" dile getiren Biden ve Poroşenko, ayrıca Ukrayna’daki siyasi durumu konuştu. Her iki lider, "yolsuzluğun kökünün kazınması" ve reformların uygulanması noktalarında çabaların sürdürülmesi gerektiğinde fikir birliğine vardı.

Görüşmede Biden, Ukrayna hükümetine, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile programındaki taahhütlerine uygun şekilde koalisyon partileriyle reformların ilerletilmesine olanak sağlayacak birliği bir an önce kurmaları çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :