Beyşehirli Tekvandocu Türkiye 2. Oldu

Beyşehirli Tekvandocu Türkiye 2. Oldu

Beyşehirli milli tekvandocu Zeliha Ağrıs'ın, Türkiye Gençler Şampiyonası'nda 55 kiloda Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazanması memleketinde sevinçle karşılandı

Tekvando Federasyonu'nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erdi. Şampiyonada 55 kiloda madalya şansı arayan Ağrıs, müsabakalarını kazanarak finale kadar yükseldi.

Final müsabakasında rakibine yenilerek gümüş madalya ile yetinmek durumunda kalan Ağrıs, Türkiye ikincisi oldu. Aynı şampiyonada mücadele veren bir başka Beyşehirli tekvandocu Fatma Keleş de 44 kiloda Türkiye 5'incisi oldu.

Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır, yaptığı açıklamada, Beyşehirli sporcularının şampiyonada gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi.

Daha önce yıldızlar ve gençler kategorilerinde Türkiye şampiyonlukları bulunan Zeliha Ağrıs'tan şampiyonada yine altın madalya beklediklerini vurgulayan Çakır, "Ancak, aynı zamanda milli bir sporcu olan salonumuzun yetiştirdiği sporcu olan Zeliha Türkiye ikinciliği ile yetinmek durumunda kaldı. Bu da başarıdır. Kendisiyle gurur duyuyorum, başarısından ötürü kutluyorum" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı