Beyşehirli milli tekvandocu çıtayı yükseltti

Beyşehirli milli tekvandocu çıtayı yükseltti

Beyşehirli milli tekvandocu Samet Gümüşel, tekvando sporunda başarı çıtasını daha da yükseltti.Tekvandoya 10 yaşında başlayan ve 9 yıldır bu sporu başarıyla sürdüren, son...

Beyşehirli milli tekvandocu Samet Gümüşel, tekvando sporunda başarı çıtasını daha da yükseltti.

Tekvandoya 10 yaşında başlayan ve 9 yıldır bu sporu başarıyla sürdüren, son olarak İzmir'de yapılan Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda da 58 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazanan Gümüşel, hedefini yükseklere çevirdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde beden eğitimi bölümünde öğrenimini sürdüren 19 yaşındaki Gümüşel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye şampiyonalarında elde ettiği başarıların ardından milli tekvandocu olmanın onurunu yaşadığını dile getirdi.

Önceki yıllarda yapılan Türkiye şampiyonalarında 1 birincilik, 2 ikincilik, 2 üçüncülük derecelerinin olduğunu vurgulayan Gümüşel, son olarak Türkiye Ümitler Şampiyonası'nda ise bronz madalya kazandığını söyledi.

Gümüşel, milli formayla katıldığı uluslararası müsabakalarda da ilk 5 içerisinde yer aldığı başarıları olduğunu da söyledi.

Tekvando sporunun artık bir yaşam biçimi olduğunu, başarı çıtasını daha yükseklere çıkarmak için durmadan çalıştığını anlatan Gümüşel, bundan sonraki hedefinin ise öncelikle Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece elde etmek olduğunu, nihai hedefinin ise olimpiyatlarda şampiyonluk görmek olduğunu kaydetti.

Beyşehir Belediyespor Kulübü Tekvando Spor Okulu antrenörü Nafiz Çakır ise, Beyşehir'den milli takıma kazandırdıkları sporcusunun teknik ve fiziki kapasitesi yüksek bir sporcu olduğunu belirterek, bugüne kadar gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında başarılı sonuçlara imza attığını söyledi. Çakır, halen gençler kategorisinde müsabakalara katılan sporcunun ileride büyüklerde de büyük işler yapacağına inandığını, kendisinden uluslararası maçlarda iyi dereceler beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı