Beyşehirli çocuklar pony atları ile tanışacak

Beyşehirli çocuklar pony atları ile tanışacak

KONYA (AA) - Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve ata binmeyi sevdirmek amacıyla düzenlenecek etkinlik çerçevesinde, Beyşehir’e pony atları gelecek.Sosyal ...

KONYA (AA) - Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve ata binmeyi sevdirmek amacıyla düzenlenecek etkinlik çerçevesinde, Beyşehir’e pony atları gelecek.

Sosyal  sorumluluk ve eğlence projesi olan Pony Club Aktiviteleri kapsamında 2014 yılında 60 ayrı ilde organizasyon düzenleyen Türkiye Jokey Kulübü (TJK),  bu yıl da yaz aylarında Soma'da başlayan etkinlik maratonlarının sonuncusunu Beyşehir ilçesinde gerçekleştiriyor. Beyşehir Belediyesi’nin de projeye verdiği destekle 6-7 Ekim tarihleri arasında ilçe merkezinde bir dizi aktivite yapılacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, 6-7 Ekim Salı ve Çarşamba günlerinde Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alnında gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında Beyşehir’e gelecek pony cinsi atların, seyislerinin ve organizasyon ekibinin kontrolünde çocukları gezdirip eğlence dolu dakikalar yaşatacağını belirtti.

Proje kapsamında Türkiye genelindeki aktivitelerde bugüne kadar binlerce çocuğun pony cinsi atlarla tanıştığını ifade eden Özaltun, "Beyşehirli çocuklarımız da bu  imkandan yoksun kalmamış olacak. Çocuklarımıza hayvan sevgisini yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla düzenlenen bu etkinliğe katılan pony cinsi atlar, aşırı tepki vermedikleri için çocuklarımız kolaylıkla binebiliyor. Dünyanın birçok ülkesinde otistik çocukların tedavisinde at binmenin bir tedavi olarak uygulandığı günümüzde, yöremizde yaşayan çocuklarımıza da at sevgisini kazandırmanın önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Başkan Özaltun, iki gün sürecek etkinlik çerçevesinde çocuklara boyama kitaplarında boyama gibi aktiviteler sunulacağını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı