Beyşehir’in 1/1000 ölçekli revizyon taslak imar planı askıda

Beyşehir’in 1/1000 ölçekli revizyon taslak imar planı askıda

Konya’nın Beyşehir ilçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından revize edilerek hazırlanan 1/1000 ölçekli taslak imar planının bir aylık askı sürecinin devam ettiğini söyledi

Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada Hamidiye, Dalyan, Evsat, Hacıarmağan, Hacıakif ve Yeni Mahallenin bir kısmını içeren 1/1000 ölçekli imar planı revizyon çalışmalarının Beyşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak 13 Mart 2018 tarihinde askıya çıkarıldığını hatırlattı. Kanun gereği plan taslağının bir ay süreyle askıda kalacağını vurgulayan Özaltun, 13 Nisan 2018 tarihine kadar bu konuyla ilgili itiraz dilekçelerinin kabul edileceğini söyledi. Beyşehirli vatandaşların kendi mülkiyetlerindeki duruma bakarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne başvuruda bulunarak itiraz edebileceğini belirten Özaltun, şu ana kadar yaklaşık 200 kişinin plana ilişkin görüş, öneri ve itirazını içeren müracaatının olduğunu kaydetti. Özaltun, askı sürecinin sona ermesinin ardından yapılan itirazların yeniden değerlendirilmek üzere Beyşehir Belediyesi Meclisinde gündeme geleceğini kaydetti.

resim87654-003.jpg

beysehir’in-11000-olcekli-revizyon-taslak-imar--(3).jpg

Hazırlanan ve askıya çıkarılan revizyon 1/1000 ölçekli taslak planda, kat adetleri, taban alan-yol genişliği ve çekme mesafeleri benzeri detayların görülebileceğini anlatan Özaltun, “1/1000 ölçekli imar planı, 1/1000 onaylı haritalar üzerinde varsa kadastro durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan, çeşitli bölgelerin yapı adalarını, düzenini, yoğunluğunu, uygulama etaplarını, esaslarını ve diğer tüm bilgileri detayları ile gösteren bir plandır. Çalışma çerçevesinde, plan notları incelenirken, yollarla ve yoğunlukla alakalı düzenlemeler de yapılmıştır" dedi. 
Özaltun, 1/5000 nazım imar planı yapma yetkisinin de 6360 sayılı kanun kapsamında büyükşehir belediyelerine verildiğini hatırlatarak, Konya’da da Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde 5000 imar planına uygun olarak başlanan çalışmaların tamamlandığını sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

beysehir’in-11000-olcekli-revizyon-taslak-imar--(4).jpg