Beyşehir’e olimpik yüzme havuzu müjdesi

Beyşehir’e olimpik yüzme havuzu müjdesi

Beyşehir’de, özel eğitim gören çocuklara yönelik örnek bir proje hayata geçirildi.

Beyşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir ay önce Beyşehir Gölü kıyısındaki Sahil Park’ta çocuklar için özel olarak yaptırılan yüzme havuzunda başlayan yaz yüzme spor okulunun ardından, şimdi de engelli ve down sendromlu çocuklar için de özel yüzme dersleri verilmeye başlandı.

ÖZALTUN’DAN ENGELLİ ÇOCUKLARA ÇAĞRI

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Beyşehir'in çocuklara yönelik ilk yüzme havuzunu yaklaşık bir ay önce hizmete sunduklarını hatırlatarak, "Önceliğimiz olan çocuklarımızla birlikte burada yaz yüzme spor okulunu da açtık ve halen devam ediyor. Bu havuzumuzu ilk etapta çocuklarımızın kullanabileceği şeklinde dizayn ettik, fakat bir teklif geldi. Yüzme, sağlıklı insandan tutun da özürlü, engelli insanına kadar fayda sağlayan bir spor dalıdır. Dolayısıyla biz gerek fiziksel engelli, gerekse down sendromlu çocuklarımıza yönelik yüzme terapisinin yüzme havuzumuzda uygulanması için haftanın bir gününü onlar için tahsis ettik" dedi.

ERSÖZ’DEN BEYŞEHİR’E OLİMPİK YÜZME HAVUZU MÜJDESİ
Konya Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Ömer Ersöz ise, çocukların ve gençlerin spor yapma ve yaptırma anlamında kurumunun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri olmasına rağmen, Konya'da özellikle belediyelerin bu alanda hem tesis yapma, hem de spor altyapısı hazırlanmasında çok büyük katkı sunduklarını söyledi. Kurum olarak kendilerinin de engellilerle ilgili böyle bir proje uygulaması olduğundan söz eden Ersöz, bu projenin Beyşehir'de de uygulanıyor olmasını görmekten çok mutlu olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Özaltun’a bu çalışmasından dolayı teşekkür eden Ersöz, 2014 yılı yatırımında Beyşehir’e olimpik yüzme havuzu yapılmasının yer aldığını da hatırlattı.iha