Beyşehir’e 469 yeni konut

Beyşehir’e 469 yeni konut

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı başlatılan 469 yeni konutun yerel mimari tarzında inşa edileceği bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, 28 Nisan’da ihale sürecinin tamamlanmasının ardından işi üstlenen yüklenici firma tarafından 2. etap kapsamında inşa edilecek 469 konutun yapımına başlandığını söyledi. 1. etap konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi’nde 469 yeni konutla birlikte 1 cami, ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenleme işlerinin de yapılacağını belirten Özaltun, “Konutların 289’u 2+1, 180’i de 3+1 planında inşa edilecek. Bu bölgede yapılacak konutlar da Beyşehir Gölü manzarasına sahip olacak” dedi.

469 konutun tasarımında geleneksel Konya konutlarında yer alan mimari cephe anlayışının yansıtılmasına özen gösterildiğini de belirten Özaltun, “Selçuklu ve Cumhuriyet dönemi yapılarında kullanılan taş kaplama binaların cephelerinde kullanılacak. Cephelerde kullanılan renklerle de yapıların sonradan yapılmış hissinin kırılarak, bölgenin bir parçasıymış gibi görünmesi amaçlanıyor. İnşaat çalışmaları başlayan toplu konutların şartnameye göre 600 takvim günü içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Avşar Mahallesi’nde 1.etap kapsamında daha önce de 448 konut inşa edilmişti. Beyşehir Belediyemizin TOKİ nezdinde sürdürdüğü girişimlerin ardından başlayan yeni toplu konut hamlesiyle birlikte bölgenin çehresi değişecek, nüfus potansiyeli daha da yükselecek. Beyşehir’in, projenin devreye girmesi ile birlikte önemli ölçüde konut ihtiyacı da karşılanmış olacak. TOKİ Başkanlığı, bilindiği gibi Beyşehir’de 2005 yılında hayata geçirilen 1.etap proje çerçevesinde ürettiği konutlarla 448 kişiyi ev sahibi yapmıştı. Yeni konutlar şimdiden ilçemize hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.