Beyşehir’de yaprak toplama mesaisi

Beyşehir’de yaprak toplama mesaisi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, sonbahar mevsiminin son günlerinde ağaç dallarından yerlere gazel olarak düşen yapraklar belediye ekipleri tarafından temizleniyor.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bünyesinde görev yapan toplum yararına çalışma personeli ve süpürge araçları yardımıyla ilçe merkezinde sonbahar mevsimi ile birlikte temizlik çalışmalarına hız verdi.

Sonbahar döneminde kuruyan yaprakların çevri kirliliği oluşturmaması ve olası kanalizasyon tıkanmalarının önüne geçmek amacıyla temizlik çalışmalarını yürüten ekipler, cadde ve sokaklarda yağmur drenaj ızgaralarının üzerine ağaçlardan dökülen yaprakları topluyor. Ekipler, parklar, okullar, camiler, cadde ve sokaklar ile yol güzergahlarındaki dökülen yaprakları temizlerken, çalışmalar esnasında vatandaşlara da rahatsızlık vermeme adına büyük özen gösteriyor.

Çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyşehirli vatandaşlar, “Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber yaprak dökümü zamanı başladı. Bu, dökülen yapraklar hem çevre kirliliğine hem de yağan yağmurlarla birlikte kanalizasyon tıkanmalarına yol açabiliyor. Bunun önüne geçmek amacıyla ilçemiz merkezinde güzel bir çalışmaya imza atan Belediyemiz ekiplerine teşekkür ediyoruz” dediler.

Çalışmalar çerçevesinde ağaçlardan yerlere dökülen yaprakların yanı sıra yol ve kaldırım kenarlarına atılan çöp ve atıklar da temizleniyor.