Beyşehir'de trafik denetimleri

Beyşehir'de trafik denetimleri

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, trafik ekipleri tarafından renkli cam ve araç cam filmi denetimleri sıklaştırıldı.Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü şehir içi trafik ekipleri, Ali Akkanat...

KONYA (AA) -  Beyşehir ilçesinde, trafik ekipleri tarafından renkli cam ve araç cam filmi denetimleri sıklaştırıldı.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü şehir içi trafik ekipleri, Ali Akkanat Bulvarı'ndaki uygulama noktasında trafikte seyir halinde olan motorlu araçları renkli cam ve araç cam filmi yönünden denetime tabi tuttu.

Trafik güvenliğinin sağlanmasında en önemli unsurlardan birisinin sürücülerin yol ve çevreyi görmesi ve diğer yol kullanıcıları tarafından da görülüyor olması olduğunu göz önünde bulunduran trafik ekipleri, bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte ilçe merkezinde renkli cam ve araç cam filmi denetimlerine hız verdi.

Denetimlerde araç sürücüleri hakkında değişik gerekçelerle standart dışı ve ışık geçirgenliği düşük renkli camlar ile cam yüzeyine yapıştırılan renkli cam filmlerinin trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü öngörülerek ilkinde 180 liralık idari para cezası uygulanıyor, ikinci kez ihlallerde ise araç trafikten men ediliyor.

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karayollarında bu tür olumsuzluklar sonucu oluşabilecek trafik kazalarını önlemek, can ve mal güvenliğini temin etmek amacıyla 23 Mart-29 Mart tarihleri arasında büyükşehir statüsündeki illerde beş noktada, diğer illerde ise iki noktada olmak üzere sabah ve öğleden sonra ikişer saat yoğunlaştırılmış şekilde denetimlerin yapılması yönünde talimat geldiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :