Beyşehir'de  tarafından kay kay parkı hizmete açıldı

Beyşehir'de tarafından kay kay parkı hizmete açıldı

​Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezinde hayata geçirilen sportif yatırımlara bir yenisini daha ekledi.

Dünyada gençlerin son yıllarda popüler bir eğlence sporu haline gelen ve Türkiye’de de giderek yaygınlaşan kaykay tutkusunun gönül rahatlığı içerisinde yapılabileceği bir parka Beyşehir de kavuştu. Beyşehir’de yaşayan kay kay ve paten meraklısı gençler artık ilçe belediyesi tarafından göl kenarındaki Vuslat Parkı’nda 600 metrekarelik alanda kurulan “Skatepark”ta güven içerisinde adrenalin tutkusu yaşayabilecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, son yıllarda gençlerin tutkusu haline gelen kay kay ve paten sporunun kent merkezinde yaşayan gençlerin de ilgisini çektiğine vurgu yaparak, onların artık tehlikesiz ve güven içinde Skate Park’taki pistte bu keyfi dolasıya yaşayabileceğini söyledi.

“Adrenalin tutkunu gençlerimizin günümüzde kay kay pisti olmadığı için birçok şehirde zaman zaman araçların arkasına takılarak ve canlarını tehlikeye atarak kay kay yaptıklarına tanıklık edebiliyoruz. Beyşehir’de böyle bir şey yaşamadık ama hayata geçirdiğimiz bu proje ile kay kay tutkunu olan gençlerimize de bu şekilde bir hizmet vermeyi amaçladık. İnşallah, Konya’nın denizinin kıyısında, çocuklarımız, gençlerimiz daha güven içerisinde bu tutkusunu yaşayabilecek. Hem adrenalin tutkularını giderecekler hem de spor yapmış olacaklar. Buradaki 600 metrekarelik alana kurulan pistte bulunan korkuluk sistemine sahip 6 farklı rampada paten, kaykay ve BMX (akrobasi bisikleti) olmak üzere 3 farklı branşta spor yapılabilecek. İlçemizde göl kenarındaki sahile kurulan bu pist Türkiye’nin en iyi kaykay yapılabilecek sayılı parklarından birisi haline dönüştürüldü. Türkiye şampiyonaları öncesi bu pistimizde seçme ve eleme müsabakaları da yapılabilecek. Ayrıca, kaykay sporunda marka olan yerel isimler için de özellikle Konya bölgesinde Beyşehir parkımızın tercih edilebilecek önemli uğrak merkezlerinden birisi olacağını düşünüyoruz. Çünkü bu kalitede bir pist sadece Beyşehir’de değil, Konya’da da bir ilk. Bölgemizde kurulan bu özel pist kay kay ve paten yapmaya ilgi duyan ama skatepark olmadığı için kendisini geliştiremeyenler için iyi bir imkan sunacak. Bu spor gençlerimiz arasında zamanla daha da gelişip yaygınlaşacak, yeni bireyler kay kay tutkunları arasına katılmış olacaklar. Şu anda pistin içerisinde paten yapanların kullanımına uygun zemin de oluşturuldu. Pistteki zemin, ABD’den ithal olası düşmelerde darbe emici özelliğine sahip ve cilde verebileceği zararları minimize ediyor. Gençlerimizin heyecanla bekledikleri bir projeyi kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. iha