Beyşehir'de süt sığırı yetiştiriciliği kursu

Beyşehir'de süt sığırı yetiştiriciliği kursu

Beyşehir'de açılan süt sığırı yetiştiriciliği kursunun sona ermesinin ardından, başarı gösteren kursiyerlere belgeleri verildi.İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü...

 Beyşehir'de açılan süt sığırı yetiştiriciliği kursunun sona ermesinin ardından, başarı gösteren kursiyerlere belgeleri verildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü iş birliğiyle Karaali mahallesinde süt sığırcılığı kursu açıldı. 80 saatlik kursun sona ermesinin ardından başarı gösteren 78 kursiyere belgeleri verildi.

Karaali Mahallesi'nde düzenlenen sertifika törenine, Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Başıbüyük, törende yaptığı konuşmada, yörede hayvancılığın önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yörede atadan, dededen gelen yöntemler yerine modern yöntemlerle süt sığırı yetiştiriciliğinin yapılması gerektiğini ifade eden Başıbüyük, düzenlenen kursun bu açıdan büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Özaltun da süt sığırı yetiştiriciliği ve arıcılık gibi kurslarla şu ana kadar 230 kişinin eğitim aldığını belirterek, eğitimde yaş ve yer öneminin olmadığını aktardı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karşıyaka ise kursun ihtiyaç olduğunu görmeleri nedeniyle açtıklarını anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere, sertifikaları verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı