Beyşehir’de rekor sayıda kamelya üretimi

Beyşehir’de rekor sayıda kamelya üretimi

Beyşehir’de 4 yılda üretilen kamelya sayısı bin rakamına ulaştı. Belediye Başkanı Murat Özaltun, bininci kamelya imalatında profil demirlerine kaynak yaptı, matkabı eline alarak çalışanlarla birlikte montajını da gerçekleştirdi

Beyşehir İlçe Belediyesi’nin adeta fabrika gibi çalışıp üretim yapan kademesinde 4 yılda üretilen  kamelya sayısı bin rakamına ulaştı. Kademe çalışanlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Murat Özaltun, bininci kamelya imalatını işçilerle birlikte gerçekleştirdi.  
Kamelya aksamlarından profil demirlerine kaynak yapan Başkan Özaltun, eline aldığı matkapla çalışan işçilerle birlikte montajını da tamamlarken, “Beyşehir Belediyesi olarak imal ettiğimiz kamelya sayısı 4 yılda rekor bir seviyeye ulaştı. Beyşehir’de üretilen kamelyalarımızı, cami ve okul bahçelerinde kullanılmak kaydıyla artık talep gelen yakın ilçelerimizin mahallelerine de gönderiyoruz”dedi. 
Belediye Başkanı Murat Özaltun, Belediye kademelerindeki işlerliği göreve başladıktan sonra modernize çalışmalarına ağırlık vererek daha da artırdıklarını söyledi. Kademinin eski atıl durumundan kurtarılmasıyla adeta fabrika gibi  çalışmaya başladığını anlatan Özaltun, “Kadememiz hizmet ve üretim noktasında zaman içerisinde daha faal hale getirilerek, sadece Belediyemize ait araç ve iş makinelerimizin bakım, onarım ve tamiratının yapıldığı bir mekan olmaktan çıktı; kaynak, boya ve marangozhane ve atölyelerinde ihtiyaç duyulan birçok ürünün imalatının yapıldığı bir yer haline geldi.”dedi. 
Daha  önceki dönemlerde dışarıdan satın alınma yoluna gidilen kamelya ve oturma banklarının artık Beyşehir Belediyesi kademelerinde üretilmeye başlandığını vurgulayan Özaltun, 4 yıldır bu konuda yürütülen yoğun mesai ile işçilikten kazanmak suretiyle hem  üretimde maliyeti yarı yarıya düşürdüklerini, hem de bugünlerde rekor denilebilecek noktaya gelen kamelya ve bank imalatı gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi.

resim654321.jpg

beysehir’de-rekor-sayida-kamelya--(3).jpg

beysehir’de-rekor-sayida-kamelya--(4).jpg

Beyşehir Belediyesi olarak üretime başladıktan sonra daha estetik görünümü olan, ormancı masalarıyla bütünleşik, oturanları yağıştan koruyan, üstü kapalı tek parça, nakli ve kullanımı daha kolay kamelyalar imal etmeye başladıklarını belirten Özaltun, bu yeni tasarımın da ilçede yaşayan herkes tarafından çok beğenildiğini belirtti. Beyşehir Belediyesi kademelerinin artık artan kamelya ve oturma bankı talebine yetişmeye çalışan bir mekan haline geldiğini vurgulayan Özaltun, “Bu kamelyaları mahalle muhtarlıklarımızdan, okul ve yurt yönetimlerinden gelen talepler doğrultusunda ilçemiz merkezindeki mahalleler ile dışarıdaki yerleşim birimlerimize gönderiyoruz. Ayrıca, okul ve yurt bahçelerine, cami avlularına, çeşme başlarına ve mesire, piknik alanlarına da talebe göre yerleştiriyoruz. Yine, cami ve okul bahçelerine konulmak kaydıyla yakın ilçelerimiz olan Hüyük, Derebucak, Doğanhisar, Derbent ve Seydişehir’in mahallelerine de gelen talepler doğrultusunda kamelyalar gönderiyoruz”dedi.
Beyşehir Kademelerinde 4 yılda üretilen kamelya sayısının bine ulaştığını, bunun ilçe için bir rekor sayı olduğunu vurgulayan Özaltun, bininci kamelya üretimine kendi elinin de değdiğini söyledi. Bininci kamelyayı çalışanlarla birlikte imal ettiklerini aktaran Özaltun, “Bugün de bizim de bir emeğimiz, katkımız olsun diye bininci kamelyanın profil demirlerine belediye başkanı olarak kendi elimizle kendimiz kaynak puntası atarak montajını işçilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Burada tasarımı Beyşehir Belediyemize ait  olan sadece profil ve ahşap malzemesini dışarıdan alarak  ürettiğimiz bininci kamelyamız da ilçemize, bölgemize hayırlı olsun.”ifadelerini kullandı.
Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak her alanda hizmet ürettiklerini, bu çalışmaları sergilerken vatandaşlardan “Allah razı olsun” sözleriyle gelecek duadan başka bir beklentilerinin olmadığını da sözlerine ekledi.

beysehir’de-rekor-sayida-kamelya--(5).jpg

resim643-002.jpg