Beyşehir'de öğrenciler sanayicilerle buluşturuluyor

Beyşehir'de öğrenciler sanayicilerle buluşturuluyor

KONYA (AA) - Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü'nde öğrenim gören öğrenciler sanayicilerle buluşturuluyor.Beyşehir’in sanayici iş adamları atölye derslerinde öğrencileri...

KONYA (AA) - Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü'nde öğrenim gören öğrenciler sanayicilerle buluşturuluyor.

Beyşehir’in sanayici iş adamları atölye derslerinde öğrencileri mesleki konularda bilgilendiriyor.

Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk Akgül, öğrencilerle sanayicileri fikir alışverişinde bulunmak amacıyla okuldaki atölye derslerinde bir araya getirip buluşturduklarını söyledi.

Sanayicilerin öğrencilerden beklentilerinin ne olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını belirten Akgül, "Aynı şekilde öğrencilerimizin sanayicilerden beklentileri nedir? Bu konularda fikir alışverişinde bulunmak amacıyla böyle bir programı tertip ettik" dedi.

Sanayici Ali Öztürk ise öğrencilere mesleki yaşamıyla ilgili bilgiler verdi.

Sanayicinin kaliteli, yetişmiş ara eleman ihtiyacının oldukça fazla olduğunu vurgulayan Öztürk, öğrencilere kolay para kazanmaktan ziyade başarıya doğru gerçekçi bir hedefe kilitlenmesi ve ona yönelmesi konusunda tavsiyede bulunduklarını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı