Beyşehir’de mobil cenaze yıkama ve morg aracı dönemi

Beyşehir’de mobil cenaze yıkama ve morg aracı dönemi

Beyşehir Belediyesi, ihtiyaç gereği her fırsatta araç parkını genişletmeye devam ediyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğü girmesinin ardından Beyşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına dahil olan dış mahallelere hizmet götürmeye devam ettiklerini söyledi.

Beyşehir’e bağlı Üzümlü Mahallesi sakinlerinden gelen talep üzerine yerleşim merkezine mobil cenaze yıkama ve morg aracı kazandırdıklarını belirten Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak ilçemizin nüfus potansiyeli en yüksek mahallesi olan Üzümlü Mahallemize ilçemizin ilk modern gasilhanesini kazandırmıştık. Ancak, mahalle sakinlerimiz cenaze hizmetlerinde belediyemizden bu hizmetin sabit değil de, mobil olmasını talep etmesi üzerine bu isteklerini de geriye çevirmedik. “dedi. Belediye’ye ait bir aracı mobil cenaze yıkama ve morg aracı haline dönüştürdüklerini belirten Özaltun, aracın üzerinde oluşturdukları kapalı cenaze yıkama ve morg bölümünü ise paslanmaz saç taban kaplama, hidrofor, tüplü ve elektrikli şofben, dolap, yıkama yeri, temiz ve pis su tankları gibi malzemelerle donattıklarını söyledi. Özaltun, mobil özelliği nedeniyle mahalle sakinlerinin cenaze yıkama ve morg aracını evlerinin önünde ya da istedikleri yerde kullanabileceklerini söyledi. Özaltun, amaçlarının Belediye olarak acılı günlerinde ailelere bir nebze de olsa yardımcı olabilmek olduğunu belirterek, “Üzümlü Mahallemize mobil cenaze yıkama ve morg aracının kazandırılmasının ardından buradaki gasilhaneyi ise taşıyarak talep gelen bir başka dış mahallemizin hizmetine sunacağız. Bu tür hizmetleri zaman içerisinde nüfus potansiyeli yüksek olan diğer dış mahallelerimizde yaygınlaştırmayı da planlıyoruz.”dedi.

Özaltun, ilçe halkının iyi günlerinde olduğu gibi acılı günlerinde de yanlarında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Cenaze hizmetleri yerel yönetimlerin asli görevleri arasında yer alıyor. O sebeple kurum olarak cenaze çadırı, cenaze nakil işlemleri, vatandaşlarımıza kefen desteği, cenaze yakınlarının kabristana toplu olarak taşınması gibi birçok hizmeti vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Gasilhane ve mobil cenaze yıkama ve morg aracı hizmetleri ise dönemimizde özellikle dış mahallelere yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz yenilikler arasında yer alıyor.