Beyşehir'de misafirhane açıldı

Beyşehir'de misafirhane açıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Jandarma İlçe Komutanlığı kışlasında yaptırılan misafirhaneye Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Şehit Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu'nun ismi verildi.

Misafirhane, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı kışlasında düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Açılış öncesi konuşma yapan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı görevine başlayan Yüzbaşı Yalçın Urlu'nun bir eksikliği fark edip, bu misafirhanenin hizmete açılması için gayret gösterdiğini belirterek, "Tabi kurum olarak dışarıdan zaman zaman Jandarmaya misafirler geliyor görev icabı. Hem onların barınması, hem de kendi personelinin burada nöbet sırasını beklerken zaman geçirmesi açısından böyle bir mekan tesis edildi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu mekanın ismini de daha önce Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan daha sonra tayin olduğu birlikte şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Halil Karakuşoğlu olarak koyuyoruz. Ona da bütün şehitlerimize de Allah'tan rahmet geride kalanlarına sabır diliyoruz. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından açılış ilçe protokolü tarafından kurdele kesimi yapılarak gerçekleştirildi. Ardından misafirhaneyi gezen ilçe protokolü ve davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, misafirhanenin yapımında katkı ve emeği geçen Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ile BEBİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demirel’e birer plaket verdi.

Açılış törenine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Buğra Türker, cumhuriyet savcıları, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, daire amirleri, Jandarma teşkilatı mensupları katıldı. İha