Beyşehir’de larvayla mücadele çalışmaları sürüyor

Beyşehir’de larvayla mücadele çalışmaları sürüyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte başlatılan larva mücadelesi seferberliği devam ediyor.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Veteriner Müdürlüğü işbirliği içerisinde, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile beraber başlattığı sivrisinek, kronomit, similium, karasinek ve diğer haşerelerle ilgili mücadele sürüyor. 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ekiplerin başlattığı haşerelerin uçkun evresi öncesi larva mücadelesinin devam ettiği belirtilerek, “Yaz döneminde ilçe halkımızın sinek ve haşere ile ilgili herhangi bir sorun yaşamaması ve rahatsızlık duymaması için önlemimizi yıl başından itibaren almaya başladık. Haşereyle mücadele ederken yağmur suyu drenaj hatları, sazlık ve bataklık kesimler, fosseptikler, kanallar, mazgallar, durgun sular ve açık alanlarda başlatılan ilaçlama çalışmalarımız sürüyor. Yürütülen ilaçlama faaliyetleri belli bir program ve takvim dahilinde gerçekleştiriliyor. Amacımız, larva döneminde mücadele ile sinek popülasyonunda muhtemel artışın önüne geçilmesidir. Bunun yanı sıra, su birikintileri, depolar, rögarlar ile yayılımın olabileceği noktalarda etkin bir ilaçlama çalışması yürütüyoruz. Beyşehir’de, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü ve kıyılarında çok yoğun bataklık kesimler olduğu, karşı yönlerden esen rüzgarlar nedeniyle ilaçlama faaliyetleri zor olmasına rağmen bu durum bizlere yılgınlık vermiyor. Hedefimiz, ilçemizde sineksiz bir ortam sağlamak” denildi. 
Belediye Başkanı Murat Özaltun da, belediye ekipleri tarafından Şubat ayında başlatılan ilaçlama çalışmalarının ilkbahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte yoğunluk kazandığını belirterek “Bahar mevsimi ile beraber ilçemizin dört bir yanında larva ilaçlamasına başlandı. Ekiplerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da larva ve haşere mücadelesinde Sağlık Bakanlığının onay verdiği ilaçları kullanıyor. Hedefimiz; Beyşehir’de vatandaşlarımızın rahat ve sağlıklı bir şekilde yaz dönemini geçirmesidir” dedi.

beysehir’de-larvayla-mucadele-calismalari--(2).jpg