Beyşehir'de kan bağışçıları için 3 bin fidan toprakla buluşturuldu

Beyşehir'de kan bağışçıları için 3 bin fidan toprakla buluşturuldu

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, "bir kan, bir can" projesi kapsamında, kan bağışında bulunan vatandaşlar için 3 bin orman fidanı toprakla buluşturuldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı...

 KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, "bir kan, bir can" projesi kapsamında, kan bağışında bulunan vatandaşlar için 3 bin orman fidanı toprakla buluşturuldu. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde hayata geçirilen “bir kan, bir can” projesi,  Beyşehir ilçesinde de başladı.

Proje çerçevesinde Ağılönü Mahallesi yakınlarındaki dağlık alanda gerçekleştirilen ağaçlandırma etkinliğinde 3 bin sedir fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Beyşehir Şubesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte bölgedeki dağlık alana getirilen orman fidanları ilçe protokolü tarafından önceden hazırlanan çukurlara dikildi. Jandarma ve Emniyet Teşkilatı mensupları ile kreş öğrencileri de  dikim çalışmalarına bizzat katılarak projeye katkı sundu.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, düzenlenen etkinlikte projeyle ilgili bilgiler verdi. 

Türk Kızılayı Beyşehir Şubesi Başkanı Nurettin Koçer ise projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşmasında, "Oksijeni, temiz havası ve yeşili bol bir şehirde yaşıyoruz ama ben daha fazla ağaç dikmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda bölgemizde biraz daha mesafe almamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise bir araya geldikleri alanda çok önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Genciyle yaşlısıyla insanların tamamına ağaç sevgisi aşılamak amacındayız” dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan baz kan bağışçısı isim ve sivil toplum örgütü temsilcilerine birer teşekkür belgesi ilçe protokolü tarafından verildi.  Katılımcılar daha sonra sedir fidanlarını açılan çukurlara yapılan duaların ardından dikerek projeye destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :