Beyşehir’de İsrail bayrakları yakıldı

Beyşehir’de İsrail bayrakları yakıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, İsrail bayrağı yakılarak Gazze’ye yapılan saldırılar protesto edildi

Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanlığı ile İHH Beyşehir Temsilciliği İsrail tarafından Filistin halkına yapılan katliamları kınamak amacıyla basın açıklamasında bulunuldu. Merkez Çarşı Camisi'nde kılınan öğlen namazının ardından Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanı Halil Yavşil, cami önünde İsrail'in Gazze'deki katliamlarını kınayan basın açıklamasını okudu. Yapılan açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddetle devam ederken, Müslümanların bu duruma sessiz ve kayıtsız kalmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Yavşil, “Gazzeli Müslümanların mücadeleleri ve Filistin direnişi, tüm İslam dünyasına örnek olmalıdır. Bu direniş karşısında Siyonistler, bir gün mutlaka büyük bir hezimet yaşayarak Filistin ve tüm Ortadoğu topraklarından defolup gideceklerdir. Siyonist katillerin katliamları karşısında susanlar, bu katliamlara ancak ortak olmuş olurlar. Müslüman ülkelerin liderleri de artık bu uykudan uyanmalıdır. Bir tane hayvanın öldürülmesi, üç beş ağacın kesilmesi karşısında yeri göğü ayağa kaldıranlar, günlerce canlı yayın yapan uluslararası kuruluşlar ve medya şimdi yaşanan katliamlar karşısında nerede acaba? Bunlar ikiyüzlü bebek katilleridir" dedi.

Basın açıklamasının ardından Gazze halkı için dua edilirken, bir grup cami önünde İsrail bayraklarını ateşe verdi. İsrail aleyhinde sloganlar atan grup, ardından tekbir getirdi. İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan’ın yaptırdığı dua sonrasında Gazze şehitleri için toplanan kalabalık gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kalabalık, namazın ardından olaysız şekilde dağıldı.