Beyşehir’de huzur toplantısı

Beyşehir’de huzur toplantısı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, mahalle muhtarları ve oda başkanlarının katıldığı Huzur Toplantısı düzenlendi.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Lokali’nde gerçekleştirilen toplantıya, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, polis amirleri ve Beyşehir’in merkez mahalle muhtarları ile bazı odaların başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, mahalle muhtarlarından vatandaşların ücretsiz olan 155 numaralı polis telefon hattını daha etkin kullanabilmesini istediklerini belirtti. Okul çevresinde yabancı şahısların öğrencileri rahatsız etmemesi için veli, öğretmen, polis ve muhtarlar arasında daha iyi bir işbirliği olması gerektiğini aktaran Demirgül, madde bağımlılığının zararları konusunda ise vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi. Beyşehir merkezde bulunan bazı metruk binaların suç mahalli haline gelmesine karşı belediye, muhtarlar, vatandaşlar ve polis ekiplerinin ortak çalışma yapmasının önemine vurgu yapan Demirgül, bu yapıların ıslah edilmesinin de bu tür durumların önüne geçeceğini belirtti.

Hırsızlıkların önlenmesinde vatandaşların kendilerine düşen güvenlik önlemlerini alması gerektiğine de vurgu yapan Demirgül, göl kenarında ve Vuslat Parkı içerisinde ailelerin daha rahat gezinti yapabilmeleri için polis ve vatandaşların duyarlı olmasını, muhtemel bir problem halinde ise 155’i aramalarını istedi. Demirgül, göl kenarındaki parklarda yaz dönemi hareketliliğin başlaması ile birlikte oluşturacakları bisikletli ve motorize timlerinin de önümüzdeki süreçte devreye gireceğini belirterek, “Bisikletlerimiz geldi, önce bisikletli timlerimizi kuracağız, ardından gelecek motosikletlerle de motorize timlerimiz sahilde görev yapacak” dedi.Toplantıda, Demirgül, mahallelerde ve evlerde suç işlenmesi halinde vatandaşların bunları çekinmeden emniyet güçlerine bildirmesi gerektiğini de belirtirken, toplantıda yabancı uyruklu vatandaşlarla ilgili sorunlar da masaya yatırıldı.

"BEYŞEHİR'İN HUZURU VE SÜKUNETİ İÇİN ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMAYA HAZIRIZ"

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Beyşehir Belediyesi olarak Beyşehir’in huzurunun ve sükuneti için üzerlerine ne düşüyorsa, bunu yapmaya hazır olduklarını belirterek, ilçe merkezinde yaşanan trafik ve otopark sorununa değindi. Trafik ve otopark sorununun sadece Beyşehir’in bir meselesi olmadığını vurgulayan Özaltun, kent merkezinin bazı bölümlerinde tek yön uygulamasına önümüzdeki dönemde geçileceğini, bunun Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Kontrol Merkezi’nden de geçtiğini belirterek, “Bu uygulama kısmi olarak otopark sorununun aşılmasında da rahatlama getirecek. Beyşehir’de Konya Büyükşehir Belediyemizle görüşerek katlı otoparklar yapılması yönünde çalışmalarımız da devam ediyor. Ama, ben şunu her zaman söylüyorum, Beyşehir’de 3 değil 4 tane de otopark yapsanız, mevcut alışkanlıklarımız devam ettiği sürece otopark problemini tamamen çözemezsiniz.Evi iş yerine 100 metre mesafede olan insanımız bile yürümek yerine araba ile gelmeyi tercih ediyorsa bu sorunu çözmeniz mümkün değildir, bu tabi Beyşehir’in kanayan bir yarası” diye konuştu.

Özaltun, belediye başkanı olarak ilk göreve başladığında, Beyşehir’de yollarda drift yapan, aracını kaydıran bazı sürücülerin sayısının çok fazla olduğunu, emniyet müdürlüğünün aldığı tedbir ve yaptığı denetimlerle bunun azaldığını da belirterek, “Bu konuda Emniyet Müdürümüze ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu gençlerimizle görüşerek onlara özel bir alan yapmayı düşünüyoruz. Konya’da da böyle bir alan var. Gençlik, enerjisini bir yerde atmak isteyebilecektir, biz gençlerimizle görüşerek trafiği rahatsız etmeyecek şekilde bu planlamayı yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Toplantının son bölümünde ise katılımcılar yaşanan sorunları dile getirdi, çözüm önerileri değerlendirildi. Toplantıda, belli periyotlar halinde her mahallede huzur toplantıları yapılması da karara bağlandı.