Beyşehir’de gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

Beyşehir’de gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl birincisi düzenlenen geleneksel uçurtma şenliğine katılan ilkokul öğrencileri bisiklet ödülünü kazanabilmek için yarıştı.


Beyşehir Kaymakamlığı’nın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği 1’inci Geleneksel Uçurtma Şenliği Beyşehir Gölü kenarındaki festival alanında gerçekleştirildi. Şenlikte, şehir merkezinde bulunan ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler, ellerindeki uçurtmaları en yükseğe uçurarak dereceye girebilmenin mücadelesini verdi. Halk oyunları gösterilerinin yer aldığı şenlikte, öğrenciler düzenlenen halat ve çuval yarışmalarında okulları adına yarışarak eğlenceli dakikalar yaşadı. Türkü şöleni bölümünde ise ses yeteneği olan öğrenciler maharetlerini sergiledi. Uçurtma yarışması bölümünde ise ilkokul öğrencileri hazırladıkları uçurtmaları gökyüzünün en yükseğine çıkarıp dağ bisikleti olan ödülü alabilmek için çaba gösterdi. Çuval ve halat yarışmalarında dereceye giren isimlere hediyeleri verildi. Uçurtma yarışmasının ödülü olan bisikletler ise birinci ve ikinci gelen öğrencilere Kaymakam Muzaffer Başıbüyük tarafından verildi.
Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, şube müdürleri, okul müdürleri, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.iha