Beyşehir'de gece mesaisi

Beyşehir'de gece mesaisi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, merkez ve dış mahallelerde yürütülen yolları kilitli parke taşıyla kaplama çalışmalarını ramazan ayında da sürdürüyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kendisine eşlik eden bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte ilçeye bağlı Çukurağıl Mahallesi’nde iftardan sonra yürütülen yol çalışmalarını yerinde inceledi. 

Fen İşleri Müdürlüğü nezaretinde çalışan işçilere kolaylıklar dileyerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Özaltun, burada yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak sürdürdükleri yol faaliyetlerinin ramazan ayı olmasına rağmen kesintisiz olarak devam ettiğini söyledi.

Yol çalışmalarında gece mesaisi yapan personelle biraraya geldiklerini vurgulayan Özaltun, “İftardan sonra gerçekleştirdiğimiz mahalle ziyaretlerimizde hem vatandaşlarımızla biraraya geliyor, hasbihal ediyoruz. Hem de gece vardiyasında çalışan personelimizi ziyaret ederek onlara kolaylıklar diliyor ve çalışmalar hakkında bilgiler alıyoruz.”dedi. 

Beyşehir’in halen 5 dış mahallesinde bu şekilde geceleri mesai yapan işçilerin, iftardan sahur vaktine kadar yol çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Özaltun, şunları kaydetti:

“Bu mahallelerimizde akşam iftardan sonra başlayıp sabaha kadar süren yolların kilitli parkeyle kaplanmasına yönelik çalışmalar sergileniyor. Dediğimiz kurum olarak 7/24 saat esasına göre, gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden vatandaşlarımıza hizmet götürmenin gayretini gösteriyoruz. Durmak yok, çalışmalara ve hizmetlere devam diyoruz. Bizlere bu çalışma ortamını sağlayan, bu fırsatı ve imkanları sunan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ekipte çalışan tüm işçilerimize teşekkür ediyorum.  Hemşerilerimizden biz sadece  bu hizmetleri yürütürken dualarını eksik etmemelerini diliyoruz.”

Başkan Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından bu yılın ilk 5 aylık döneminde merkez ve dış mahallelerde kilitli parke taşıyla kaplanan yeni yolların yerleşim merkezlerinde hizmete girdiğini de belirtirken, bu kapsamda sözkonusu süreçte 9 milyon 720 bin adet taşın yollara döşendiğini hatırlattı. Özaltun, bunun 5 aylık gibi kısa sürede rekor bir rakam olduğunu da vurgularken, “Bu yıl sonu itibariyle hedeflediğimiz işin yarısına 5 aylık bir süreçte ulaşmış bulunuyoruz. Bu hızla, yıl sonuna kalmadan bu hedefimize erişmeyi amaçlıyoruz.”ifadelerini kullandı.