Beyşehir'de fasülye etkinliği

Beyşehir'de fasülye etkinliği

Beyşehir ilçesinde, 2.Geleneksel Akçabelen Fasülye Etkinliği düzenlendi.Beyşehir'e bağlı Akçabelen Mahallesi'nde Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi...

Beyşehir ilçesinde, 2.Geleneksel Akçabelen Fasülye Etkinliği düzenlendi.

Beyşehir'e bağlı Akçabelen Mahallesi'nde Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile merkezi Hamburg'da bulunan Akçabelenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, en güzel fasülyeyi yetiştiren üretici yarışması da düzenlendi. 

Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle, etkinliğin mehteran gösterileri ve diğer kısımları iptal edilirken, yapılan protokol konuşmalarında ise olay kınandı. 

Akçabelen Mahallesi'ndeki halı sahada düzenlenen etkinlikte, jüri yarışmaya katılan tüm üreticileri en güzel şeker fasülyesi üretiminde birinci ilan etti. Etkinlikte, mahalle dışından gelen protokol ile misafirlere yörenin fasülyesi ikram edilirken, alanda pişirilen şeker fasülye yemeği de tüm katılımcılara ikram edildi.

Etkinliğe, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti'nin 23. Dönem Konya Milletvekili Hasan Angı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Akçabelenliler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı