Beyşehir’de düğün evi, yas evi olmayacak

Beyşehir’de düğün evi, yas evi olmayacak

Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan “Düğünümüzün tadı kaçmasın’ ve ‘düğün evi, yas evi olmasın’ isimli projeler Konya’nın Beyşehir ilçesinde de hayata geçiriliyor.

Beyşehir’de, ateşli silahların kullanılmadığı, huzur ve güven dolu ortamlarda düğünlerin olması için harekete geçen Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, içerisinde ateşli silahların kullanılmaması ve konuyla ilgili çeşitli uyarıcı bilgilerin bulunduğu özel broşürleri nikahı kıyılan bir çifte vererek projeyi ilçe genelinde başlattı. Beyşehir Belediyesi Nikah Memurluğu’nda gerçekleştirilen bir çiftin nikah merasimine katılan Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, nikahın kıyılması işleminin ardından çifti önce tebrik etti, ardından proje çerçevesinde hazırlanan özel broşürlerden verdi.
Ekipler, çifti proje ile ilgili bilgilendirirken, “İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak huzurlu ve güven dolu bir ortamda düğünlerinizi yapmak için ‘düğün evi, yas evi olmasın’ ve ‘düğünümüzün tadı kaçmasın’ isimli projeleri kapsamında hazırlanan özel broşürlerimizden sizlere veriyoruz. Gelen misafirlerinize de düğünde güzel bir hava, mutluluk, huzur yaşatmak için sizlerden ricamız, kesinlikle silah atılmasına izin vermemeniz olacaktır. Bu şekilde bir duyarlılık göstermeniz, hem düğün evinizin olası bir yas evine dönüşmesine ve hüzün yaşanmasının önüne geçmiş olacak, hem de bizler bundan teşkilat olarak büyük memnuniyet duyacağız. Sizleri de bu anlamda tebrik ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyoruz” dedi.
Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen broşürleri alan nikahı kıyılan çiftlerden Ethem Birer, polisin bu projesinin çok güzel bir uygulama olduğunu dile getirirken, “En mutlu günde kötü olmaya gerek yok. Ölümlü bir düğün yaşanmaması için çok doğru bir proje” diye konuştu.
Rabia Yeter de, eşi gibi projeyi desteklediğini belirtti.
Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği ekipleri, proje kapsamında gerekli uyarıların yapılması ve hassasiyetin gösterilmesi için Beyşehir Evlendirme Memurluğu görevlilerine de hazırlanan broşürlerden bıraktı. Broşürler, nikahı kıyılacak çiftlere ve ailelerine işlemler sonrasında verilecek. iha