Beyşehir'de doğaseverlerden doğa yürüyüşü etkinliği

Beyşehir'de doğaseverlerden doğa yürüyüşü etkinliği

Beyşehir ilçesinde, doğaseverler Akçabelen Çetmi Şeker Fasulyesi’nin tanıtımı için doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.Beyşehir...

 Beyşehir ilçesinde, doğaseverler Akçabelen Çetmi Şeker Fasulyesi’nin tanıtımı için doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

Beyşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’ne bağlı Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe, Konya ve çevre ilçelerinden de doğaseverler katıldı.

Akçabelen Mahallesi'ndeki etkinlikte katılımcılar, Şamiçi mevkisinde çam ormanlarının arasındaki 6 kilometrelik parkurda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından gruptakilere, şeker fasulye yemeği ikram edildi.

Katılımcılar, Birleşmiş Milletler Küçük Mali Destek Programı kapsamında mali destek sağlanan ve dünya pazarına girmeye hazırlanan şeker fasulyesinin, kısa süre önce açılan paketleme tesisini de ziyaret etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017'nin son günlerinde doğa yürüyüşü etkinliğine katılan doğaseverlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :