Beyşehir'de doğaseverler kültür ve doğa gezisinde buluştu

Beyşehir'de doğaseverler kültür ve doğa gezisinde buluştu

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, yöresel kültür ve doğa gezisi düzenlendi.Beyşehir Belediyesi ev...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, yöresel kültür ve doğa gezisi düzenlendi.

Beyşehir Belediyesi ev sahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesindeki Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen yöresel kültür ve doğa gezisine doğaseverler yoğun ilgi gösterdi.

Beyşehir’in yanı sıra Derebucak ilçesinin de doğal güzelliklerinin yer aldığı bazı mekanları ziyaret eden doğaseverler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de açtıkları pankartla kutladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenlenen bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin yörenin zengin doğal güzelliklerinin tanıtımına önemli katkılar sağladığını söyledi.

Kültür ve doğa gezisine Beyşehir’in yanı sıra, ilçe dışından da katılan doğaseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Özaltun, bu tür etkinliklerin bahar mevsiminin gelmesiyle artarak devam edeceğini belirtti.

Özaltun, geziye katılan doğaseverlerin Beyşehir’in Adaköy Mahallesi’ndeki tarihi su değirmeni ve pınar baraj göletini, Akçabelen Gülen Deresi’ni, Derebucak ilçesindeki doğal güzelliklerden Düden şelalesi ile Ali Kesiği bölgesini, Pınarbaşı Mahallesi’nde ise mağara ve çatma evleri ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :