Beyşehir’de çocuklara kıyafet yardımı

Beyşehir’de çocuklara kıyafet yardımı

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Emen Mahallesi Muhtarlığı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde düzenlediği kampanya kapsamında mahallenin çocuklarına kıyafet yardımında bulundu

Beyşehir'e bağlı Emen Mahallesi’nin muhtarlığı, Ramazan Bayramına sayılı günler kalırken örnek bir kampanya gerçekleştirdi. Emen Mahallesi Muhtarı Ali Bahadır Börek, Ramazan Bayramı nedeniyle mahallede yaşayan çocuklara bayramlık alıp sevindirmek için önce mahallede anons yaptırdı, ardından muhtarlık önünde toplanan çocukları aileleriyle birlikte Beyşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüs ile ilçe merkezine getirerek bir mağazadan tepeden tırnağa giydirdi.

Emen Mahallesi Muhtarı Ali Bahadır Börek, yaptığı açıklamada, “Mahallemizden bir otobüs dolusu çocuğumuzu Beyşehir’e getirerek bayram öncesi giydirdik. Bayram öncesi muhtarlık olarak çocukların bayramlıklarını alalım, sevindirelim dedik. Bu düşünceyle getirdik. 50’si kız toplam 77 çocuğumuz var. Mağazada ne isterlerse tişört, gömlek, pantolon giyebilecekler. Onların neşelenmesi ve sevinmesi için getirdik, zengin fakir çocuğu ayrımı yapmadık” dedi. Börek, yaşları 5 ila 17 arasında değişen çocukların aileleriyle geldikleri mağazada istedikleri, beğendikleri tişört, gömlek ve pantolonu giyebildiklerini belirterek, "Mahallede anons yaptırdık, toplanan çocukların hepsini getirdik. Aslında daha fazla katılım bekliyorduk ama bu kadar oldu. Beyşehir Belediyemiz sağ olsun otobüsü tahsis etti, biz de getirdik. Beğendiklerini giyiniyorlar. Bir nevi bugün bendensiniz, deyip çocukları sevindirdik” diye konuştu.

Mağaza içerisinde beğendikleri kıyafetleri giyebilmek için sıraya giren çocuklardan bazıları, araçlarla takviye kıyafetler gelmesini bekledi. Mahalle Muhtarı Börek, bazı çocuklara hediye edilen kıyafetleri kendi elleriyle giydirdi.

Kampanyadan istifade eden çocuklar ve aileleri de muhtara düzenlediği kampanya nedeniyle teşekkür ederken, ilk kez böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını devamını beklediklerini söyledi.