Beyşehir ve Seydişehir de Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Beyşehir ve Seydişehir de Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Konya İl Sağlık Müdürlüğü Prof. Dr. Mehmet Koç beraberinde hizmet başkanları ve başkan yardımcıları ile birlikte Seydişehir ve Beyşehir ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet İlk olarak Seydişehir Devlet Hastanesi’nde Hastane Başhekimi Op. Dr. Seyit Ali Deniz’den taşınma işlemleri devam eden 75 yataklı ek hizmet binasında sunulan sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. Acil servis ve görüntüleme hizmetlerinin taşındığı alanlarda hasta vatandaşlarla ve yakınları ile sohbet eden Prof. Dr. Koç, “ Yetkili inşaat firmasından kaynaklanan sorunlardan dolayı bazı sıkıntılar yaşadığımız hastanemizde işlerin yoluna giriyor olmasından dolayı mutluyuz. Burada vatandaşlarımızla görüştüğümüz zaman onların verilen hizmetten ve yeni binanın şartlarından son derece memnun olduklarını müşahede ettik. Hastalar memnun, hasta yakınları memnun, çalışanlarımız ve doktorlarımız memnun. Tabii ki onların memnuniyetleri bizleri de son derece sevindiriyor ve mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

beysehir-ve-seydisehir--(1).jpg

BEYŞEHİRLİLER ARTIK BAŞKA İLLERE GİTMİYOR

Seydişehir incelemelerinin ardından Beyşehir’e geçen Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler burada da Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sıtkı Küçükbuzcu ve Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan’dan güncel sağlık hizmeti verileri ile ilgili ayrıntılı sunum aldılar. Hastane Başhekimi Uz. Dr. Küçükbuzcu. Beyşehir Devlet Hastanesi’nin yeni binasına geçmesinin ardından hastaneden sağlık hizmeti alan vatandaş sayısının yüzde 20 civarında artış gösterdiğini ve ilk 5 aylık süreçte 185 bin hastaya sağlık hizmeti sunulduğunu vurguladı. Aynı dönemde hastanede gerçekleştirilen ameliyat sayılarında da ciddi bir artış olduğunun altını çizen Küçükbuzcu, “2017 ve 2018 yılları Ocak-Mayıs ayları baz alındığında ameliyat sayımızda da yüzde 52 oranında artış olduğunu görmekteyiz. Sevk sayılarındaki azalmayı da dikkate alırsak, Beyşehir’li vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almak için artık başka hastanelere gitmek zorunda kalmadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

beysehir-ve-seydisehir--(3).jpg

Beyşehir Devlet Hastanesi’nin son derece nitelikli bir şekilde sağlık hizmeti sunmasından dolayı Başhekim Küçükbuzcu ve idarecilere teşekkür eden Prof. Dr. Koç, daha sonra eski hastane binasından boşalan binaya geçerek burada incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Koç,  eski hastane binasına ilçe sağlık müdürlüğü, verem savaş dispanseri, 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin sorunsuz ve kısa bir süre içerisinde taşınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konforlu ve nezih bir ortamda çalışmaktan son derece memnun olduklarını ifade eden sağlık çalışanları da kendilerine bu imkânı sağlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’a ve tüm yetkililere teşekkür ettiler.

beysehir-ve-seydisehir--(4).jpg

Etiketler :