Beyşehir Kaymakamlığı'ndan av tüfeği üreticilerine yönelik proje

Beyşehir Kaymakamlığı'ndan av tüfeği üreticilerine yönelik proje

Beyşehir Kaymakamlığı'nca hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı'nca desteklenen "Huğlu Av Tüfekleri Üretim ve Pazarlama Kapasitesinin Araştırılması" projesi tamamlandı

Beyşehir Kaymakamlığı'nın danışman bir firmadan hizmet satın alarak uygulamaya koyduğu projeye, proje ortağı olarak Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ve Beyşehir Ticaret Odası destek verdi.

Proje kapsamında hazırlanan kitapta, dünya ve Türkiye'de silah sektörünün mevcut durumuna ilişkin kısa bir bilgilendirme yapıldı.

Av tüfeğinin genel özelliklerinin tanıtımı ve Beyşehir ilçesindeki av tüfeği sektörüyle ilgili genel bilgilere yer verilen kitapta, projenin ana unsuru olan Huğlu beldesinde faaliyet gösteren firmalarla ilgili swot analizi yapılarak bu analiz kapsamında ilçedeki av tüfeği üreticilerinin kendilerini geliştirme ve sektördeki pazar payını arttırmaları için neler yapmaları gerektiği konusunda değerlendirmeler yer alıyor.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise bölgedeki imalatçılara ışık tutacağı düşünülen kitabın, sektörün istifadesine sunulmak üzere kaymakamlık tarafından dağıtımına başlanıldığını aktardı.